Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tommys sorg – berättar om sista tiden med Lill-Babs

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: DAN NORRÅ / STELLA PICTURES DAN NORRÅ

Tommy Nilsson berättar om sorgen efter sin före detta svärmor, Lill-Babs - hon är en av de artister som hyllas i sommarens ”Diggiloo”-turné.

Efter Lill-Babs död har Tommy Nilsson fokuserat på att stötta sina barn som sörjer sin mormor, men han hade också en egen relation med den folkkära artisten.

– När det blir så stort att det nästan börjar likna en statsbegravning, så är det klart att de känner en stolthet över hur omtyckt hon var, säger Nilsson. 

”Diggiloo”-turnén ger sig ut i landet för sextonde sommaren i rad. Tommy Nilsson, 58, är en av artisterna och medverkar för andra året.

Årets konserter fokuserar på den senaste tidens dödsfall inom musikbranschen - Avicii, Jerry Williams och Nilssons före detta svärmor: Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

– Det känns bra att uppmärksamma dem. Det känns inte onaturligt, den musik de har gjort passar väldigt bra in i showen ändå. Jag hade en relation till Barbro framför allt, därför känns det jättefint att kunna göra det, säger Tommy Nilsson.

 

LÄS MER: Lottas tårar efter fina hyllningen till Lill-Babs 

 

Gick inte att överleva sjukdomen: ”Det mest tragiska”

Det var den 3 april som Lill-Babs gick bort efter en kort tids cancer. Tommy Nilsson har två barn - Linn, 22, och Isak, 15 - tillsammans med Lill-Babs dotter Malin Berghagen, 52.

– Det är ledsamt och tragiskt, men man ska komma ihåg att Barbro var 80 år. Även om hon hade gått bort naturligt så hade hon haft ett långt liv ändå. Hon har fått göra mycket som folk bara kan drömma om. Hon har levt ett rikt och fantastiskt liv, hon är nog nöjd där uppe, säger Tommy Nilsson och fortsätter:

– Nu kom den här sjukdomen, hon kunde haft tio år till, det känns så onödigt! Det är jobbigt just med sjukdomen. Det drabbar så många, både unga och gamla. Det är det mest tragiska, att man inte kan få somna in naturligt. 

 

LÄS MER: Vännerna uppfyller Lill-Babs önskan 

 

Familjens stolthet

Tommy Nilsson har tidigare berättat att han besökte Lill-Babs när hon låg på sjukhus. Han sjöng vid hennes begravning i Järvsö kyrka.

– Vi är familj, jag har två barn som Barbro var mormor till. Nu får man vara där för dem. Men det är klart att jag hade min egen relation till Barbro också. Jag kände henne faktiskt innan jag träffade Malin. Vi hade jobbat ihop, säger Tommy Nilsson.

Enligt artisten har uppmärksamheten kring Lill-Babs död varit så stor, att det kanske är först nu som familjen i lugn och ro kan börja bearbeta sorgen.

– Nu börjar det lägga sig lite grann, familjen får börja bearbeta själva. Det kändes nästan som att först skulle de ta hand om hela svenska folket. Alla har ju minnen och de vill prata om Barbro. Då kanske man inte får tid att tänka efter och hitta någonting i sorgen själv, säger han och fortsätter:

– Samtidigt är en det en oerhörd stolthet för mina barn över sin mormor och hennes karriär. När det blir så stort att det nästan börjar likna en statsbegravning, så är det klart att de känner en stolthet över hur omtyckt hon var. Det är kungen, Björn Borg och Lill-Babs som alla har en relation till.