Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tommy Nilssons åldersvägran med 19 år yngre kärleken

Linda Olsson och Tommy Nilsson. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Tommy Nilsson. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Tommy Nilsson. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Tommy NIlsson var tidigare gift med Malin Berghagen. Foto: ERIKA STENLUND
Barbro "Lill-Babs" Svensson. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM/EXP/TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

Tommy Nilsson ger sig ut på en stor kyrkoturné i vår – och redan i sommar kan det bli dags för ett helt annat slags kyrkobesök.

Stjärnan hoppas nämligen hinna gifta sig med 19 år yngre kärleken Linda Olsson innan han fyller jämnt.

– Fan, ska hon gifta sig med en 60-åring, säger han.

I mars startar Tommy Nilssons turné där han besöker ett 20-tal kyrkor runtom i landet för att spela sina hits. "Annorlunda och speciellt", enligt artisten.

– Kyrkan är ett fint rum att arbeta i, oavsett om man är religiös eller inte – vilket jag inte är. Men det är en fin plats för kontemplation och eftertanke, säger han.

Bland annat ska Tommy Nilsson uppträda i Järvsö kyrka – där han så sent som i maj förra året sjöng under sin före detta svärmor Barbro "Lill-Babs" Svenssons begravning. Han räknar med att ta upp några fina minnen av henne under konserten.

– Naturligtvis kommer man att prata om det litegrann, det tror jag. Min tid där uppe och vad det har betytt för mig. För det har verkligen betytt mycket, det var en väldigt fin tid så det blir säkert någon återblick, säger Tommy Nilsson, som bodde tillsammans med sin dåvarande hustru Malin Berghagen i Färila i Hälsingland under många år.

 

 

"Det var hemskt"

Även efter att äktenskapet tog slut stod han Lill-Babs nära.

– Så länge jag var ingift, och även efter det, är det klart att Barbro betydde mycket för mig. Hon var ju mormor till två av mina barn, berättar Tommy Nilsson och säger att delar av fjolåret var "skitjobbigt".

Tommy Nilsson har tidigare berättat att han och Malin Berghagen efter skilsmässan har  fått en god vänskapsrelation.

– Det var ju Jerry Williams och Avicii och Barbro, det var hemskt alltså. Varje vecka var det någon som hade dött. Så det var en väldigt konstig och turbulent tid. Men ja, livet går vidare.

Utöver vårturnén ska Tommy Nilsson vara ledig under stora delar av 2019. I stället siktar han mot 2020 då han fyller 60 år och bland annat planerar för en självbiografi och flera stora turnéer.

 

 

"Skiter i det"

Men även om kalendern är relativt tom efter att kyrkokonserterna avklarats har han och 39-åriga kärleken, musikalartisten Linda Olsson, inte bokat in något bröllop – trots att de under flera år har pratat om att de vill gifta sig.

– Det har faktiskt varit jättesvårt att hitta ett datum, men det är väl bara att bestämma sig. Vi har inte satt något datum än men sommaren är ju ledig. Det kan gå fort i så fall, vi får väl se, säger Tommy Nilsson.

Eller så kör ni 2020 på det också?

– Nej men fan, ska hon gifta sig med en 60-åring? 59 är bättre.

Tommy Nilsson säger att han inte funderar särskilt mycket på åldersskillnaden – i samma andetag avslöjar han att han frågat Linda Olsson om den "tusen gånger".

– Varje gång säger hon "nej, det gör ingenting". Så nu skiter jag i det, säger Tommy Nilsson.

 

Fakta: Tommy Nilssons kyrkoturné

13/3 Norrala kyrka, 14/3 Själevad kyrka, 15/3 Järvsö kyrka, 16/3 Timrå kyrka, 19/3 Gnarps kyrka, 20/3 Luleå domkyrka, 21/3 Tegskyrkan, Umeå, 22/3 Burträsk kyrka, 23/3 Hille kyrka Gävle, 24/3 Norrtälje kyrka, 27/3 Floda kyrka, Katrineholm, 28/3 Matteus kyrka, Norrköping, 29/3 Söderbärke kyrka, 30/3 Klockrike kyrka, 31/3 Nora kyrka, 2/4 Åtvids stora kyrka, 3/4 Askersunds landskyrka, Åtvidaberg, 3/4 Vinbergs kyrka, Falkenberg, 5/4 Gustav Adolfs kyrka, Helsingborg, 6/4 Garnisonskyrkan, Karlsborg, 7/4 Gustav Vasa kyrka, Stockholm.