Foto: Olle SporrongFoto: Olle Sporrong
 Foto: Olle Sporrong
Foto: /Ibl / /IBLFoto: /Ibl / /IBL
 Foto: /Ibl / /IBL

Tommy Nilsson
om sin stora sorg

Publicerad

Badrocks återförening förra året blev känslosamt för samtliga inblandade. Men för Tommy Nilsson fick jubileumkonserten också en nyans av sorg. Det var ju på Borgholm han firade bröllop med exfrun Catherine:

– Så det är klart att jag tänkte på henne, eftersom hon gick bort för inte alltför längesen, säger Tommy Nilsson.

Nya ”Filmen om Badrock” är mestadels en lycklig historia. Euforiska konsertminnen blandas med sommar, sol och artister som var unga då. Men på trettio år förändras livet ofrånkomligen, och filmen innefattar även hyllningar till de döda: Till ”Ta mig till havet”-skaparen Peter Lundblad som skulle ha varit med, och till Tommy Nilssons exfru Catherine Haag som gick bort 2015. I filmen får vi se hur det då så förälskade paret har bröllopsfest på ruinen i Borgholm:

– Jag hoppas att det kommer fram att vi (Badrocksgänget) hade så roligt ihop att jag kunde tänka mig att gifta mig så, eftersom alla mina kompisar var där. Vi var som en familj, och ville gärna dela saker ihop, säger Tommy Nilsson.

 

LÄS MER: Tommy Nilsson ska gifta sig med artisten

 

Tommy Nilssons exfru dog av cancer

Bröllopsvideon är en del av det omfattande Badrocksmaterial från arkiven, som ligger till grund för filmen, och för Tommy är det minnen som känns.

– Det kändes lite speciellt. Vi gifte oss 89/90, men har nu varit skilda i 24 år. Vår pojke är 25, men vi har inte umgåtts på många år, och hon har ny familj.

I filmen pratar Björn Skifs om vemodet, och att man ska fira varje födelsedag att man lever. Håller du med honom?

– Ja, lite grann. Med åldern är det klart att folk faller ifrån mer och mer. Och så var det den här jobbiga jävla sjukdomen också, cancern, som tar så många. Alla har ju någon som drabbats.

 

LÄS MER: Malin Berghagen om Tommys bråk med Jill

 

Det var det hon dog av?

– Ja. Med min ålder och den tid vi lever i, är det klart man funderar, men det är inte som att jag går omkring och deppar. I mitt liv mår jag väldigt bra just nu, är på väg framåt, och tror att mitt bästa ligger framför mig. Kanske inte i kommersiella framgångar, men i musik och jobb.

– Men det är klart, man blir äldre. Med Peter Lundblad var det jättetragiskt, och sen när jag skulle göra ”Så mycket bättre” samma sommar så gick ju Freddie (Wadling) bort. Det var väldigt märkligt, nästan så att jag inte vågade åka ut till Patrik (Isaksson) och Uno (Svenningson), för då dör väl de också.

Hur tror du det blir att se filmen?

– Det är skitkul om den fångar stämningen, hur man var, gester och tankar. Men det kanske blir skrämmande att se också. Jag ska se den så fort jag kan.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag