Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tommy Nilsson
om sin stora sorg

Foto: Olle Sporrong
Foto: /Ibl / /IBL

Badrocks återförening förra året blev känslosamt för samtliga inblandade. Men för Tommy Nilsson fick jubileumkonserten också en nyans av sorg. Det var ju på Borgholm han firade bröllop med exfrun Catherine:

– Så det är klart att jag tänkte på henne, eftersom hon gick bort för inte alltför längesen, säger Tommy Nilsson.

Nya ”Filmen om Badrock” är mestadels en lycklig historia. Euforiska konsertminnen blandas med sommar, sol och artister som var unga då. Men på trettio år förändras livet ofrånkomligen, och filmen innefattar även hyllningar till de döda: Till ”Ta mig till havet”-skaparen Peter Lundblad som skulle ha varit med, och till Tommy Nilssons exfru Catherine Haag som gick bort 2015. I filmen får vi se hur det då så förälskade paret har bröllopsfest på ruinen i Borgholm:

– Jag hoppas att det kommer fram att vi (Badrocksgänget) hade så roligt ihop att jag kunde tänka mig att gifta mig så, eftersom alla mina kompisar var där. Vi var som en familj, och ville gärna dela saker ihop, säger Tommy Nilsson.


LÄS MER: Tommy Nilsson ska gifta sig med artisten


Tommy Nilssons exfru dog av cancer

Bröllopsvideon är en del av det omfattande Badrocksmaterial från arkiven, som ligger till grund för filmen, och för Tommy är det minnen som känns.

– Det kändes lite speciellt. Vi gifte oss 89/90, men har nu varit skilda i 24 år. Vår pojke är 25, men vi har inte umgåtts på många år, och hon har ny familj.

I filmen pratar Björn Skifs om vemodet, och att man ska fira varje födelsedag att man lever. Håller du med honom?

– Ja, lite grann. Med åldern är det klart att folk faller ifrån mer och mer. Och så var det den här jobbiga jävla sjukdomen också, cancern, som tar så många. Alla har ju någon som drabbats.


LÄS MER: Malin Berghagen om Tommys bråk med Jill


Det var det hon dog av?

– Ja. Med min ålder och den tid vi lever i, är det klart man funderar, men det är inte som att jag går omkring och deppar. I mitt liv mår jag väldigt bra just nu, är på väg framåt, och tror att mitt bästa ligger framför mig. Kanske inte i kommersiella framgångar, men i musik och jobb.

– Men det är klart, man blir äldre. Med Peter Lundblad var det jättetragiskt, och sen när jag skulle göra ”Så mycket bättre” samma sommar så gick ju Freddie (Wadling) bort. Det var väldigt märkligt, nästan så att jag inte vågade åka ut till Patrik (Isaksson) och Uno (Svenningson), för då dör väl de också.

Hur tror du det blir att se filmen?

– Det är skitkul om den fångar stämningen, hur man var, gester och tankar. Men det kanske blir skrämmande att se också. Jag ska se den så fort jag kan.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.