Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tommy Nilsson blev pappa och gammelmorfar samtidigt

Sångaren berättar: ”Ska rulla barnvagn med mitt barnbarn”
Tommy Nilsson berättar om att bli pappa igen som 62-åring, och tankarna på det första föräldramötet med nya dottern.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Tommy Nilsson med dottern Leona, 4 månader.
Foto: Privat / Privat

Tommy Nilsson blev nyligen både pappa och gammelmorfar.

– Det roligaste är nästan att jag ska gå med mitt barnbarn och rulla barnvagn tillsammans med honom för att vi har varsitt barn. Det är jätteknasigt förstås, säger han.

Nu berättar sångaren i en stor intervju om hur det är att bli pappa igen som 62-åring, bröllopsplanerna med fästmön och det nya karriärdraget.

Sångaren Tommy Nilsson, 62, ligger bakom hitlåtar som ”Öppna din dörr” och ”Dina färger var blå” och har hållit på med musiken sedan slutet av 70-talet. Han startade i rockbandet Horizont och gick sedan över till hårdrocksbandet Easy action på 80-talet. Men sedan bytte han inriktning och är i dag mest känd för sin solokarriär med flera finstämda låtar – som genombrottslåten ”Allt som jag känner” från 1987. 

Privat var Tommy Nilsson, 62, gift med skådespelaren och sångaren Malin Berghagen, 56, i flera år. De har barnen Linn och Isak ihop. Sedan tidigare hade Tommy då barnen Angelica med exet Susanne och Kalle med exfrun Catherine Haag.

För tio år sedan fick han sonen Tim med nuvarande fästmön, musikalartisten Linda Olsson, 43. Nyligen välkomnade paret sitt andra gemensamma barn, Leona. Tommy Nilsson har nu sex barn, ett barnbarn och två barnbarnsbarn.

”Det är en knasig familj”

Tommy Nilssons 20-åriga barnbarn Robin (son till Angelica) blev nyligen pappa – bara ett par månader efter sin morfar. Tommy Nilsson blev därmed pappa och gammelmorfar nästan samtidigt – och lilla Leona föddes som gammalmoster till Robins nytillskott.

– Det är en knasig familj. Det roligaste är nästan när jag ser framför mig att jag ska gå med mitt barnbarn och rulla barnvagn tillsammans med honom för att vi har varsitt barn. Det är jätteknasigt förstås, men härligt samtidigt, säger Tommy som ännu inte har träffat nya barnbarnsbarnet som föddes för runt tre veckor sedan.

Linda Olsson och Tommy Nilsson har två barn tillsammans.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Vändningen med dottern

När Tommy Nilsson blev pappa första gången var han bara 20 år. Dottern Angelica var lika gammal när hon fick Robin och nu följer även Robin i samma fotspår.

– Han har inte lärt sig ett skit, säger Tommy och skrattar men blir sedan allvarligare.

– Jag fick ju också barn tidigt. Och Angelica och jag träffades inte så mycket den första tiden och sedan har vi kämpat med det. Det var en period när man fick ta lite skit för att man inte var där. Men nu är vi på banan igen. Så jag hoppas att det går bra för dem, säger Tommy och berättar att det var långt från självklart att skaffa barn igen vid 62 års ålder.

– Jag är 20 år äldre än Linda och sannolikheten är ganska stor att jag försvinner före henne. Hon säger ”du får inte prata så” men vafan jag är ju gubbjävel liksom. Och när Leona är 18 så är jag 80 och på hennes första föräldramöte är jag 70 bast. Och så kommer 25- och 30-åringarna där med sina barn. Det är sådana bilder man får i huvudet, det är lite kul men det är också lite... Det är inte som att jag kastar mig på golvet och leker med lego längre. Men man har väl andra kvaliteter förhoppningsvis, säger Tommy och tar en slurk av sitt kaffe. Den tredje för dagen berättar han, men någon frukost har det inte blivit.

Tommy Nilsson ger sedan exempel och berättar att han inte är lika orolig längre som när han blev pappa som 20-åring.

 – För det första är man inte så ängslig längre, men det händer ju redan vid andra eller tredje barnet. De kommer slå i huvudet mer än en gång och de kommer ramla ner där, säger Tommy och berättar att han inte har lika mycket energi längre som när han blev pappa första gången.

– Det är Linda som får leka kull. Jag springer inte så mycket runt huset och leker kull längre.

Hur öppen är dörren för ett barn till i framtiden?

– Den dörren är så jävla stängd, säger han först och skrattar.

– Nej men det är den faktiskt. Varför skulle jag skaffa ännu fler barn? Jag kan ju knappt hålla reda på dem jag har. Nej nu känns det bra, nu är det slut med det.

Tommy och Linda på biopremiär 2015 med sonen Tim och Tommys son Isak.
Foto: JULIA DANSARIE

Fästmön Linda Olsson har hela tiden velat ha två barn men det dröjde tio år mellan Tim och Leona.

– Det har varit olika saker i vägen, konstig tajmning och så började klockan ticka för henne också och så sa vi att ska vi ha fler barn så är det nu, och så fick det bli, säger Tommy som berättar att Tim är överlycklig över att ha fått ett helsyskon.

– Tim ville gärna ha ett syskon som är hemma. Han har varit ensambarn så han är lycklig, Linda är lycklig och då blir jag lycklig.

Tioåriga sonen Tim är jätteglad över att ha fått ett helsyskon berättar Tommy.
Foto: Privat / Privat

Tommy om bröllopsplanerna med Linda

Linda och Tommy blev tillsammans för 14 år sedan och är förlovade sedan några år tillbaka. Men något bröllop är inte planerat än.

– Vi har pratat om det många gånger men sedan blir det inte av bara. Nu tror jag vi är inne på att ha en bröllopsfest och att det inte behöver vara så himla traditionellt. Det känns inte lika viktigt eller bråttom, helt plötsligt så gör vi det bara tror jag.

Lilla Leona med mamma Linda Olsson.
Foto: Privat / Privat

I dagsläget njuter Tommy Nilsson av att vara pappaledig för första gången någonsin hemma i huset utanför Åkersberga. Tidigare har han varit i väg och spelat mycket när barnen var små.

– Att jag får vara hemma med henne nu är magiskt. Vi bor så himla fint på landet. Vi kan ta mycket promenader och Tim går i skolan hundra meter från huset. Jag behöver inte lämna huset förrän nästa år om jag inte vill. Det är jätteskönt, säger Tommy som blir hemma själv runt tre dagar i veckan i höst när fästmön Linda ska jobba på Oscarsteatern. Övriga dagar ser Tommy fram emot mys med hela lilla familjen.

Tommy släpper låtar lite då och då och förutom att vara hemmapappa planerar han även att skriva lite nya låtar i sin hemmastudio i höst. Det finns också planer på en turné till nästa vår.

Nya karriären: Skådespelare

Sångaren avslöjar dessutom att han har spelat in en film för första gången någonsin som troligtvis får premiär nästa vår. 

– Det är skitkul, jag har ju spelat lite teater och musikaler men jag har aldrig filmat. Det är jättesvårt och det är det som är roligt att man fortfarande kan vara sämst på någonting och lära sig något hur gammal man än blir.

Han får inte avslöja så mycket mer än att han har en stor biroll i filmen som har gjorts av ”en spännande regissör som många har väntat på en film ifrån”, som Tommy beskriver det.

Om det är någonting Tommy Nilsson har lärt sig under karriären och i sitt pappaliv är det att man inte ska vara rädd för att vara borta – varken från musiken eller från barnen.

– Både för sin egen del och för publiken. Man själv blir sugen på att göra grejer och folk kanske blir sugna på att gå och titta.

Men det funkar åt anda hållet också menar Tommy.

– Man har valt ett yrke där man är ute och reser mycket så det är klart att man har dåligt samvete. Men det värsta som finns är att ringa hem och säga ”jag skulle mycket hellre vara hemma hos dig”. Det enda barnet tänker då är ”varför är du inte det?” Men om jag säger ”pappa ska göra en fantastiskt grej i kväll” och sedan kommer hem och är lycklig, tänker de ”sådan ska jag bli”. 

– Att försöka leva sin dröm och visa barnen att man kan det, säger Tommy Nilsson.

Exfrun gick bort förra året

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.