Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tommy Körbergs lättnad – efter tuffa pandemiåret

Tommy Körberg är lättad efter regeringens besked om att ta bort deltagartaket.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Regeringens besked om att ta bort deltagartaket gläder kultursverige.

Efter en tuff pandemi ser Tommy Körberg fram emot att arbeta och leva som vanligt när deltagartaken tas bort den 29 september. 

– Det har varit en jävligt lång väntan, säger han.

Under gårdagen meddelade regeringen att deltagartaken tas bort den 29 september. Beskedet möttes av många glada reaktioner från både sport- och kulturvärlden. 

Sverige går nu alltså in i steg fyra av fem i restriktionsavvecklingen och detta innebär att nästan alla restriktioner tas bort. Konserter, teaterföreställningar och andra evenemang med mindre än 15 000 deltagare kommer då inte längre behöva ha något krav på avstånd.

En av de som har väntat länge på detta är Tommy Körberg. 

Hur känns det så här efter beskedet? 

– Jo det känns bra, om man bara ser till att de här foliehattarna kommer in och vaccinerar sig också så att det blir någon ordning på torpet, säger Körberg. 

Vad har du för planer nu när restriktionerna släpper?

– Jag har fått flytta på en del konserter som jag nu kommer kunna hålla längre fram i år och nästa år. Jag börjar den 30/9, då blir det konsert på stora hotellet i Jönköping. 

Under hösten kommer Tommy att göra middagsshower på lite hotell runtom i Sverige. Även om konserterna redan från början varit planerade för att kunna hållas även med de nuvarande restriktionerna ser Tommy framemot att kunna leva och arbeta som vanligt igen. 

– Det har varit en jävligt lång väntan, säger han.

Tommy Körberg ser framemot att kunna uppträda som vanligt igen. Här med artistkollegorna Helene Sjöholm och Peter Jöback.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Körberg tuffa tid under pandemin

Tommy Körberg har tidigare berättat för Expressen om sin tuffa tid under pandemin. Förutom att själv insjukna i covid-19 drabbades han även av en allvarlig bakterieinfektion i hjärtat.

– Jag har ganska mycket jobb framöver, vilket känns kul. Får jag sjunga mår jag ju som bäst! säger Tommy Körberg nu. 


De här restriktionerna tas bort den 29:e september

De här restriktionerna tas bort den 29:e september

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.