Tommy Körberg fyller 70 år den 4 juli och tänker med glädje tillbaka på tidigare födelsedagsfiranden. Foto: OLLE SPORRONGTommy Körberg fyller 70 år den 4 juli och tänker med glädje tillbaka på tidigare födelsedagsfiranden. Foto: OLLE SPORRONG
Tommy Körberg fyller 70 år den 4 juli och tänker med glädje tillbaka på tidigare födelsedagsfiranden. Foto: OLLE SPORRONG
Meryl Streep och Tommy Körberg festade på Hotel Rival i Stockholm. Foto: MIKE NELSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNMeryl Streep och Tommy Körberg festade på Hotel Rival i Stockholm. Foto: MIKE NELSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Meryl Streep och Tommy Körberg festade på Hotel Rival i Stockholm. Foto: MIKE NELSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Tommy Körbergs hemliga kväll med Meryl Streep

Publicerad

I sommar fyller Tommy Körberg 70 år och artisten minns detaljer från tidigare, händelserika födelsedagsfiranden.

På fyrtioårsfesten ramlade han i vattnet och skickades hem i kockkläder, och sextioårsdagen firades med Meryl Streep.

– Ja ja ja, vi var på balkongen och rökte. Det var ju dans och glada grabbar, säger Tommy Körberg. 

Tommy Körberg fyller 70 år den 4 juli. Den folkkära artisten vill inte att det ska bli allt för stor uppståndelse kring födelsedagen och har sett till att boka upp sig på jobb.

– Jag står på scenen och jobbar. Jag kommer alltså vara sjuttio plus när jag går av, säger han med ett skratt och fortsätter:

– Jag brukar säga som Strindberg om födelsedagar: "Jag tycker inte om att bli bakbunden av vänner". Det ska inte bli för mycket ståhej. Jag tycker om när vännerna uppvaktar mig, det är klart jag gör det, men jag ska jobba i första hand. Jag står där, så jag kan inte hålla på att fira. 

Om det ska ordnas någon uppvaktning är inget som Tommy Körberg känner till.

– Jag har inte planerat någonting själv, jag tycker inte man ska behöva det. Det får andra göra. Jag vågar inte fråga heller. Jag har ju sådant jävla kontrollbehov också, det är fullständigt omöjligt. Så jag låter det vara. 

 

LÄS MER: Körberg: "Två glas för mig är två flaskor" 

 

Firande sextioårsdagen med Meryl Streep

Tommy Körberg har flera minnesvärda födelsedagsfiranden bakom sig. 

Nyligen berättade han i en intervju med Allas att 40-årsfesten var ett vilt sjöslag.

– Jag har aldrig varit så full. Jag ramlade i vattnet på Stallmästargården. Jag skulle ut och få lite frisk luft och rasade rakt ner mellan segelbåtarna och fick låna kockkläder innan jag tog mig hem. Den tiden är förbi, sa han.

Till Expressen säger artisten att han skickades hem av sin mor, Märta Körberg, den kvällen.

– Då kände jag mig som åtta år och busig. Men det var bara ett exempel. När jag fyllde femtio var det ganska lugnt, då var jag i Rosendals trädgårdar. När jag fyllde sextio så var jag med Meryl Streep på Hotel Rival, det var premiär på "Mamma Mia". 

– Ja ja ja, vi var på balkongen och rökte. Det var ju dans och glada grabbar. Det var premiärfest, det var tider det. Jag var uppe och sjöng, tror jag, och dansade!

 

LÄS MER: Tommy Körberg kämpar mot sin ångest 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag