Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tommy Körbergs hemliga kväll med Meryl Streep

Tommy Körberg fyller 70 år den 4 juli och tänker med glädje tillbaka på tidigare födelsedagsfiranden.Foto: OLLE SPORRONG
Meryl Streep och Tommy Körberg festade på Hotel Rival i Stockholm.Foto: MIKE NELSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

I sommar fyller Tommy Körberg 70 år och artisten minns detaljer från tidigare, händelserika födelsedagsfiranden.

På fyrtioårsfesten ramlade han i vattnet och skickades hem i kockkläder, och sextioårsdagen firades med Meryl Streep.

– Ja ja ja, vi var på balkongen och rökte. Det var ju dans och glada grabbar, säger Tommy Körberg. 

Tommy Körberg fyller 70 år den 4 juli. Den folkkära artisten vill inte att det ska bli allt för stor uppståndelse kring födelsedagen och har sett till att boka upp sig på jobb.

– Jag står på scenen och jobbar. Jag kommer alltså vara sjuttio plus när jag går av, säger han med ett skratt och fortsätter:

– Jag brukar säga som Strindberg om födelsedagar: "Jag tycker inte om att bli bakbunden av vänner". Det ska inte bli för mycket ståhej. Jag tycker om när vännerna uppvaktar mig, det är klart jag gör det, men jag ska jobba i första hand. Jag står där, så jag kan inte hålla på att fira. 

Om det ska ordnas någon uppvaktning är inget som Tommy Körberg känner till.

– Jag har inte planerat någonting själv, jag tycker inte man ska behöva det. Det får andra göra. Jag vågar inte fråga heller. Jag har ju sådant jävla kontrollbehov också, det är fullständigt omöjligt. Så jag låter det vara. 

 

LÄS MER: Körberg: "Två glas för mig är två flaskor" 

 

Firande sextioårsdagen med Meryl Streep

Tommy Körberg har flera minnesvärda födelsedagsfiranden bakom sig. 

Nyligen berättade han i en intervju med Allas att 40-årsfesten var ett vilt sjöslag.

– Jag har aldrig varit så full. Jag ramlade i vattnet på Stallmästargården. Jag skulle ut och få lite frisk luft och rasade rakt ner mellan segelbåtarna och fick låna kockkläder innan jag tog mig hem. Den tiden är förbi, sa han.

Till Expressen säger artisten att han skickades hem av sin mor, Märta Körberg, den kvällen.

– Då kände jag mig som åtta år och busig. Men det var bara ett exempel. När jag fyllde femtio var det ganska lugnt, då var jag i Rosendals trädgårdar. När jag fyllde sextio så var jag med Meryl Streep på Hotel Rival, det var premiär på "Mamma Mia". 

– Ja ja ja, vi var på balkongen och rökte. Det var ju dans och glada grabbar. Det var premiärfest, det var tider det. Jag var uppe och sjöng, tror jag, och dansade!

 

LÄS MER: Tommy Körberg kämpar mot sin ångest 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.