Tommy Körbergs bekännelse: ”Det kommer minnesbilder”

Tommy Körberg.
Foto: SVEN LINDWALL
Tommy Körberg med fru Ann-Charlotte Nilsson.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Tommy Körberg.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Tommy Körberg.
Foto: /IBL / /IBL

Tommy Körberg firade 50 år som artist 2018 – och filmades av SVT under hela året.

I dokumentären "Därför sjunger jag – en film om Tommy Körberg" berättar artisten om de mörka åren, och det dåliga samvetet för barnen.

– Det kommer minnesbilder av vissa situationer. Jag flydde från mig själv och allt jag tyckte jag representerade, säger Tommy Körberg i dokumentären.

Tommy Körberg, 70, hade 2018 stått på scen i 50 år av sitt liv. I dokumentären "Därför sjunger jag – en film om Tommy Körberg" delar han med sig av sin långa karriär – och dess upp och nedgångar.

Från starten av karriären, Melodifestivalen, "Chess" med Björn Ulvaeus och Benny Andersson – till hans missbruksproblem.

– Jag blir jävligt lätt misantropisk. Människan borde ha skaffat sig mer kunskap och social intelligens genom åren, men man märker att det blivit sämre. Då får jag en negativ inställning till hela livet, och den glömmer jag bort när jag dricker lite, säger Tommy Körberg i dokumentären.

Artisten greps av polis med 21 gram kokain på sig, och fick till slut ett tre månader långt fängelsestraff i början av 80-talet.

– Det gick så långt att jag åkte fast, och det var en sorts välsignelse att jag gjorde det, för jag var ganska illa däran, säger Körberg i dokumentären.

Tommy Körberg tycker det är viktigt att kunna ta upp en sådan sak i hans dokumentär.

– Det är inget att hymla med, det vet ju alla om, säger han på telefon.Tommy Körbergs dåliga samvete för barnen

"Anthem"-sångaren berättar också att han fortfarande kan ha dåligt samvete för att han var en frånvarande förälder när han var yngre.

– Hela tiden. Jag satt nu och kom på när Anton... Det kommer minnesbilder av vissa situationer. Jag flydde från mig själv och allt jag tyckte jag representerade, säger Körberg.

Nu lever artisten med frun Ann-Charlotte Nilsson, som han har en 9-årig dotter tillsammans med.

– Jag försöker lära mig att ha ett hem och familj, säger artisten i dokumentären.

Inför lördagen har Tommy Körberg fortfarande inte sett hela dokumentären själv – utan ska se den med familjen när den sänds på SVT2.

– Jag har inte sett den färdiga filmen, och det måste jag ju göra, säger han.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.