Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tommy Körberg: "Skäms att man inte räckte till"

Foto: /IBL
Foto: SUVAD MRKONJIC

Tommy Körberg var inte redo att bli pappa som 29-åring - och sörjer hur skilsmässorna har påverkat hans barn.

I äldsta sonen Anton Körbergs podcast "Pappasnack" öppnar artisten upp om faderskapet och uppbrotten.

– Man skäms över att man inte räckte till och ansträngde sig tillräckligt, säger Tommy Körberg.

Tommy Körberg, 68, blev pappa för första gången som 29-åring - något han inte alls var redo för. Det skiljer 32 år mellan hans äldsta och yngsta barn.

I podcasten "Pappasnack" som hans son Anton Körberg driver, berättar artisten om sina brister som förälder, som grundar sig i att Tommy Körberg själv inte hade någon närvarande pappa när han växte upp.

– Jag lär mig hela tiden. Jag har inte haft någon direkt fadersgestalt, och hade därför svårt att förstå vad exakt en fadersgestalt ska göra, jag har liksom inte referenser där, säger Tommy Körberg i podcasten.

Tommy Körbergs pappa hade flera olika familjer, lämnade Tommys mamma för att sedan komma tillbaka, och lämna igen. När Körbergs pappa begravdes kom det fram att han hade minst 13 barn utöver Tommy Körberg och hans syskon.

Själv har Tommy Körberg skilt sig tre gånger, och säger att han märker att det har påverkat hans barn. Bland annat 21-åriga sonen Allen har tyckt det varit jobbigt.

– Jag märker ibland att Allen känner av att jag lämnade. Det är en lång sorgprocess när föräldrar skiljs, och det har det varit för mina barn också. Den som säger att skilsmässobarn blir lyckliga är en stor lögnare, säger Tommy Körberg.


LÄS MER: Kändisarnas flyg stoppat efter hot


Tommy Körberg: Folk skiljer sig för lätt


LÄS MER: Därför stoppas Tommy Körberg 


Tommy Körberg tror att par bryter upp mer lättvindigt än de borde, och att han själv har gått i terapi för att koma över sina skilsmässor.

– Man skäms över att man inte räckte till och ansträngde sig tillräckligt. Man måste jobba på det men vara försiktig, jag tror att folk skiljer sig fortare än vad de borde. Jag har gått i terapi och kommit fram till att det var bäst att gå vidare, säger han i podcasten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.