Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Körberg: "Gösta levde på lånad tid"

Tommy Körberg berättar om vännen Gösta Ekmans sjukdom. Foto: /IBL / /IBL
Gösta Ekman. Foto: VERONIKA LJUNG-NIELSEN
Gösta Ekman. Foto: SVEN LINDWALL

Gösta Ekman lärde Tommy Körberg att döden alltid är närmare än man tror.

När han gick bort insåg sångaren att de setts alldeles för sällan.

– Han ville aldrig prata om sin sjukdom, man vågade knappt fråga hur han mådde, säger Tommy Körberg i podcasten "Nemo möter en vän".

Tommy Körberg, 68, träffade vännen Gösta Ekman innan skådespelaren dog i april, 77 år gammal. Men i efterhand tycker Körberg att de hördes av för lite. 

I podcasten "Nemo möter en vän" berättar artisten om sitt sista möte med vännen.

– De var hemma här, han och Marie-Louise, och spelade på mitt piano. Vi hördes av alldeles för sällan, säger Tommy Körberg i podcasten.

Det var svårt att prata med Gösta Ekman när han blev sjuk, för han ville inte kännas vid sjukdomen, förklarar Körberg i "Nemo möter en vän".

– Han ville aldrig prata om sin sjukdom, man vågade knappt fråga hur han mådde. Han var väldigt förtegen. Han var ju sjuk i omgångar. Han levde på lånad tid, som han sa själv, efter första drabbningen, säger Tommy Körberg om vännens sjukdomsbild.

 

LÄS MER: Vännen Örjan Ramberg om Gösta Ekmans sista vilja

 

Tommy Körberg efter Gösta Ekmans död: "Blev helt tom"

 

LÄS MER: Legendaren Gösta Ekman har avlidit - blev 77 år gammal

 

Av Gösta Ekman lärde sig Tommy Körberg att döden är närmare än man tror, och att man aldrig kan veta hur länge man får leva – vad som helst kan hända.

Ord han också tog med sig in i vännens död, och tänkte på när han fick det sorgliga beskedet att Gösta Ekman hade gått bort.

– Gösta sa ”du ska alltid ha döden i byxfickan” för den är mycket närmare dig än du tror. Det har jag försökt tänka. Det var det första jag tänkte när jag fick höra det, jag blev bara tom, säger Tommy Körberg i "Nemo möter en vän".