Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tommy Körberg om sin barndom och missbruket

Tommy Körberg
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Tommy Körberg
Foto: OLLE SPORRONG

Tommy Körberg berättar om frånvaron av en fadersgestalt och problemen med alkohol i en intervju med Sveriges radio. Tillit är ett svårt ämne enligt den folkkära sångaren.
– Man har bedragit sig själv och andra, jag tillhör den gränslösa personlighetstypen, säger han i intervjun.

Sångaren upplever sig ha svikit många i sitt förflutna, något som han inte vet vad det berott på. I dag försöker han att ta reda på varför, om det har ett sammanband med uppväxten.

Som barn hade han en längtan efter en kärleksfull mor. 


– Jag minns henne som allt annat än överbeskyddande. Jag visste att hon fanns där men att hon inte var närvarande hela tiden. Det viktigaste för henne var att hitta rätt man, säger han i intervjun.

Rökte fimpar i röd plasthink

Frånvaron av en fadersgestalt har satt spår. I vuxen ålder sökte Tommy Körberg upp sin pappa då sonen frågade efter honom. Han satt i en etta i Norrtälje där han såg ut över tågstationen och rökte fimpar som låg i en röd plasthink.

LÄS MER: Tommy Körbergs kamp mot alkoholen och kokainet 

Under flera år berättar Tommy Körberg att han lurade sig själv med alkohol och droger. Då sångaren satt inne läste han självterapi vilket var räddningen. I dag är problemen bättre, men behovet av att vara själv emellanåt är starkt.


– Jag behöver få komma i väg och bara få vara ute på landet när ångesten är som värst, ångesten är frihetens yrsel, säger han. 

Kunde drömma om att dricka

Tommy Körberg nämner att han förr kunde vakna på morgonen och känna att det är en sådan dag. En dag att fly från sin dysterhet med alkohol. I dag är det annorlunda, när han håller på med musiken så känner han sig hel och fri. 


LÄS MER: Tommy Körberg: "Skäms att man inte räckte till" 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.