Tommy Körberg efter klimatkuppen under Allsång: ”Löjligt”

Klimataktivister stormade scenen
De släpades sedan av scenen av vakter

Det blev dramatik under tisdagskvällen på Allsång på Skansen.

Plötsligt intog två klimataktivister scenen med två banderoller.

– Det blev ingen effektfull protest, säger Tommy Körberg efter programmet. 

Tisdagskvällen på Skansen bjöd på en rad framträdanden – och en känslofylld Sanna Nielsen, 37, som gjorde sin sista ”Allsång på Skansen”. 

Men kvällen bjöd också på stor dramatik.

Under Tommy Körbergs, 74, framträdande stormade nämligen klimataktivister scenen. Helt plötsligt klev två män upp på scenen och höll upp gula banderoller där det stod: ”Återställ våtmarker”. Aktivisterna släpades sedan i väg av vakter på plats.

SVT:s projektledare på plats, Per Rådelius, kan inte kommentera exakt vad som hände eller hur det kunde ske. 

– Det återstår att utreda exakt vad som hände. Vi såg vad vi såg, men det återstår att utreda det som händer. Så jag har inget svar på det i dagsläget.

Hur kunde det hända?

– Det är också någonting som ska utredas. Vi har ett stort vaktbolag här som Skansen ansvarar för på plats. För vidare frågor så hänvisar jag till Skansens pressavdelning.

Tommy Körberg: ”Blev full i garv”

Tommy Körberg berättar efter kvällens program att han först inte förstod vad som hände på scenen.

– Jag läste bara, våtmarker, och då fick jag ett helt annat ord i huvudet. Som jag inte tänker säga nu, för det får inte nuförtiden, berättar han.

Vad tänker du nu efteråt då?

– Äsch, det är lite, olycksfall i arbetet. Jag tror inte de själva vet vad de menar, ”återställ våtmarker”? Okej? Innan torkan, ska vi börja vattna igen nu? Eller vad menar de? Kan någon förklara det?

– Då var det ingen effektfull protest. Då var det bara löjligt.

Störde det dig något?

– Nej, jag blev lite full i garv när jag tänkte på vad våtmarker egentligen kunde heta. Så jag fnissade lite i ingången i andra versen. Man måste skärpa sig lite när man är i tv.

Sanna Nielsens sista Allsång på Skansen

Lotta Engbergs oväntade stöd

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.