Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tommy Körberg frisk från corona: ”Allt på en gång”

Professor Björn Olsen tar ett blodprov på Expressens reporter – se vad resultatet blev.
Tommy Körberg, 71, insjuknade i coivd-19 i början av mars.Foto: SVEN LINDWALL
Tommy Körberg gjorde ett test och fick det bekräftat att han hade corona.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Tommy Körberg, 71, insjuknade i coivd-19 i början av mars och har isolerat sig själv i över fem veckor.

– Jag tror inte att jag varit så sjuk sedan jag hade körtelfeber, säger han.

Genom ett test fick han bekräftat att det verkligen handlade om coronaviruset.

Tommy Körberg blev i mitten av mars sjuk med flera symtom som stämmer in på det nya coronaviruset. Den 14 mars satte han sig själv i karantän hemma i lägenheten.

– Jag hade feber och allt som man kan ha. Det var allt på en gång, och det gick i vågor. Jag tror inte att jag varit så sjuk sedan jag hade körtelfeber. Det fick man ju när man var i övre tonåren, säger Tommy Körberg.

Ett vanligt symtom för sjukdomen är också andningssvårigheter, men det har han klarat sig ifrån.

– Mina gamla simmarlungor fixade det. Jag simmade mycket som liten, så jag har simmarlungor. Så andningen var inget problem, säger han.

Tommy Körberg frisk från corona

Tommy Körberg säger att han snabbt förstod vad det handlade om och skickade i väg frun Anne-Charlotte Nilsson och barn till landet, medan han stannade i lägenheten. Han blev aldrig så svårt sjuk att han behövde vård.

– Nej, jag gjorde det ensam hemma i lägenheten, samtidigt som de hade stambyte, så jag kan alla tonarter på varenda borrmaskin nu, säger han.

Under tiden försökte han underhålla sig så gott det gick.

– Jag såg mycket dålig film. Jag måste överrösta borrmaskinerna så det blev väldigt mycket krigsfilm, säger han och skrattar.

Tommy Körberg är nu helt återställd.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Nu är han helt återställd och har själv flyttat ut på landet för att återförenas med hustrun Anne-Charlotte under tiden som coronakrisen pågår. Genom ett test har han fått det bekräftat att han hade coronaviruset.

– Jag testade det i förrgår, så jag har fått det bevisat, säger han.

Uppmanar till isolering: ”Det är ingen lek”

Trots att han är i en riskgrupp för sjukdomen var han aldrig särskilt orolig för sig själv. Men han poängterar att det är viktigt att myndigheternas instruktioner följs.

– Det är klart man ska göra. Vi har ju trots allt inte så hårda restriktioner som på andra ställen. Vi har kommit lindrigt undan, men bara för det ska vi inte bli slappa och tro att faran är över, och gå på barer och hänga. Det är ingen lek, säger Körberg.

– Dumhet är så konstigt. Dumhet är som att spela schack med en duva. Vad du än gör kommer duvan att riva alla pjäser, skita på brädet och sen gå där ifrån och tro att den vunnit, fortsätter han.

Tommy Körberg har fått flytta fram många konserter till hösten och hoppas att de kommer kunna genomföras då.

– Vi får hoppas det går. Man måste ju få sjunga innan man glömmer bort hur man gör, säger han.

Politikern från Storforsdemokraterna, Urban Persson, åkte till Stockholm för att bli coronasmittad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.