Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Tommy Berggrens ilska mot kritiken

Publicerad

I radio berättade Tommy Berggren att han varit förälskad i en prostituerad – och att han har större respekt för sexualarbetare än vissa kvinnliga politiker.

Uttalandet fick hård kritik och i en podcast med Sigge Eklund försvarar regissören och skådespelaren sig.

– Det var en äkta kärlek som folk vill snuska ner. Jag blir så irriterad när jag tänker på det, säger han i podden.

Det var i en intervju med P4 Extra som Tommy Berggren fällde det kritiserade uttalandet om prostituerade och politiker. I en intervju med Sigge Eklund slår nu Tommy Berggren tillbaka:

– De bedömningar som görs av min person är så fullständigt felaktiga, säger han i podcasten.

 

LÄS MER: Tommy Berggrens bråk med stjärnorna

 

Tommy Berggren anser att han har missuppfattats.

– Jag berättade på radio att jag blev kär i en prostituerad flicka. Helena heter hon. Jag tänker på henne ibland fortfarande. Och det där vet jag inte i vilken grad det är rumsrent eller om man ska nämna prostituerade och så vidare, säger han och fortsätter:

– Jag säger ju till en del tjejer jag pratar med att ni får tänka på era systrar. Jag vet inte hur många miljoner flickor som är prostituerade.  Det är människor som man verkligen borde ta hand om eller försöka lösa problemen för eller i alla fall erkänna att de finns.

Tommy Berggren: "Blir så irriterad"

När Sigge Eklund förklarar att många kanske uppfattar det som att Tommy Berggren skryter om sin relation med en prostituerad kvinna blir han agiterad.

– Det har uppenbart stått i någon tidning att jag fick en prostituerad på fall och sedan lämnade jag henne i rännstenen. Det är ju så fruktansvärt förolämpande och elakt att skriva det om mig och Helena. De var ju inte med där, de vet ju ingenting om det. Jag kunde ju inte ta med henne till Sverige i och med att jag var gift. Jag hade otroliga kval för det där. Så jag går ju och tänker på den där personen nu efter 40 år, säger han och fortsätter:

– Det var en äkta kärlek som folk vill snuska ner. Jag blir så irriterad när jag tänker på det. Men vad jag försökte säga där i radion var att jag känner mer respekt för Helena. Och det är inte så egendomligt för jag kände ju henne och jag känner ju inte en del av de här politikerna. Men jag ville spetsa till idén och vidga resonemanget. Då menar jag att en hora och politiker... att helt enkelt skapa en diskussion eller värdering kring de här sakerna.

 

LÄS MER: Ex-sambons hårda ord mot Tommy Berggren 

 

I podcasten berättar Tommy Berggren också hur han tänker kring döden.

– Många säger att man förstår mindre och mindre i slutet av sitt liv. Vad var meningen? Alla de där frågorna. Man börjar liksom umgås med slutet. Man väntar på döden så att säga. Det är inget jag går och gör dagligen men man vet att det håller på att mörkna, man vet att man ska in i skogen ganska snart. Det är ett annat sätt och leva och tänka.

– Jag tycker att jag har haft ett jävla bra och spännande liv. I boken skrev jag till Gud som jag bara tror på när jag vill att ge mig lite mer tid att leva.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag