Tomas Norström debuterar som filmregissör

Publicerad
Uppdaterad
Skådespelaren Tomas Norström debuterar som filmregissör under Filmfestivalen med kortfilmen Stig.
I går blev det klar att han även får göra en novellfilm, Gunnel, för SVT.
- Gunnel och Stig, det är min mamma och min pappa, säger han.
Tomas Norströms novellfilm "Gunnel" som han också skrivit manus till är en av nio filmer som valts ut till den årliga nationella novellfilmssatsningen i regi av SVT Filminstitutet och Film i Väst.
- Det är kul att får göra film, säger han. Jag vill så gärna berätta mina egna historier.
Han har jobbat länge som skådespelare, regissör och även drivit en teater, men det här är lite nytt.
- Filmregi har länge varit en dröm, säger han
Samtliga filmer i novellfilmssatsningen presenterades i går kväll och ska spelas in under året. Samtliga ska visas i SVT.
Det är åttonde gången som novellfilmerna presenteras under Filmfestivalen, där också förra årets bästa novellfilm ska prisas.
Åke Lundgren
Åke Lundgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag