Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tomas Ledins tunga krav på filmprojektet

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Tomas Ledins låtskatt blir romantisk musikalkomedi med internationella stjärnan Malin Åkerman i huvudrollen som sensuella Isabella.

Men Ledin själv var först tveksam till projektet:

– Jag har sett så många exempel på musikaler som har havererat på grund av att den tidigare skrivna musiken inte har fungerat med manus, berättar han.

”En del av mitt hjärta” heter filmen som förutom Malin Åkerman, även har Jonas Karlsson, Christian Hillborg, Pernilla August, Johan Ulveson, Johan Rheborg, Per Andersson och Shima Niavarani i rollerna. 

Men det krävdes först ett godkännande av Tomas Ledin för att idén överhuvdtaget skulle kunna bli verklighet. Lite som i ”Mamma Mia!” eller ”Känn ingen sorg” kommer filmen att väva en berättelse av en redan folkkär låtskatt, men Ledin var ändå inte säker på att det skulle fungera.

– Det är inte lätt, tror jag, säger han och fortsätter:

– Men naturligtvis blev jag jätteglad när jag blev kontaktad över tanken och idén. Men jag sa att det krävs ett manus som är riktigt riktigt vasst, engagerande och starkt. 

 

LÄS MER: Tomas Ledins låtar blir ny musikalfilm 

 

"Då sa jag ja direkt"

Så det var först efter att ha läst det som Ledin lite ändrade inställningen till projektet:

– Då sa jag ja direkt. Det engagerade mig verkligen. Det är mycket hjärta och glädje. Men också verklighetsbaserat, på riktigt, upplyft på ett skönt sätt. Och jag tyckte att de sånger man hade valt passade in i stämningen, i berättelsen och dramaturgin.

Har du haft andra önskemål?

– Ja, det blir ju ingen film om inte Malin (Åkerman) spelar Isabella. Ha, ha

– Nej, jag har ingen roll eller så. Jag har skrivit de här sångerna, och så har jag godkänt projektet med mina låtar till det här manuset. Sen har det bara varit en stor glädje att se vilken fantastisk ensemble det är, och så känner jag mig väldigt trygg med att Edward (af Sillén) ska regissera.

 

LÄS MER: Tomas Ledins mångmiljonsuccé 

 

Har du fått välja låtarna?

– Inte mer än att Lars ”Vasa” Johansson (som skrivit manus) bad mig att skicka en Spotify-lista på de 30-40 låtar som jag var extra nöjd med. Sen har han gjort ett eget val.

”En del av mitt hjärta” har beräknad premiär julen 2019.

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!