Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURESFoto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
 Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURESFoto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
 Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Tomas Ledins tunga krav på filmprojektet

Publicerad

Tomas Ledins låtskatt blir romantisk musikalkomedi med internationella stjärnan Malin Åkerman i huvudrollen som sensuella Isabella.

Men Ledin själv var först tveksam till projektet:

– Jag har sett så många exempel på musikaler som har havererat på grund av att den tidigare skrivna musiken inte har fungerat med manus, berättar han.

”En del av mitt hjärta” heter filmen som förutom Malin Åkerman, även har Jonas Karlsson, Christian Hillborg, Pernilla August, Johan Ulveson, Johan Rheborg, Per Andersson och Shima Niavarani i rollerna. 

Men det krävdes först ett godkännande av Tomas Ledin för att idén överhuvdtaget skulle kunna bli verklighet. Lite som i ”Mamma Mia!” eller ”Känn ingen sorg” kommer filmen att väva en berättelse av en redan folkkär låtskatt, men Ledin var ändå inte säker på att det skulle fungera.

– Det är inte lätt, tror jag, säger han och fortsätter:

– Men naturligtvis blev jag jätteglad när jag blev kontaktad över tanken och idén. Men jag sa att det krävs ett manus som är riktigt riktigt vasst, engagerande och starkt. 

 

LÄS MER: Tomas Ledins låtar blir ny musikalfilm 

 

"Då sa jag ja direkt"

Så det var först efter att ha läst det som Ledin lite ändrade inställningen till projektet:

– Då sa jag ja direkt. Det engagerade mig verkligen. Det är mycket hjärta och glädje. Men också verklighetsbaserat, på riktigt, upplyft på ett skönt sätt. Och jag tyckte att de sånger man hade valt passade in i stämningen, i berättelsen och dramaturgin.

Har du haft andra önskemål?

– Ja, det blir ju ingen film om inte Malin (Åkerman) spelar Isabella. Ha, ha

– Nej, jag har ingen roll eller så. Jag har skrivit de här sångerna, och så har jag godkänt projektet med mina låtar till det här manuset. Sen har det bara varit en stor glädje att se vilken fantastisk ensemble det är, och så känner jag mig väldigt trygg med att Edward (af Sillén) ska regissera.

 

LÄS MER: Tomas Ledins mångmiljonsuccé 

 

Har du fått välja låtarna?

– Inte mer än att Lars ”Vasa” Johansson (som skrivit manus) bad mig att skicka en Spotify-lista på de 30-40 låtar som jag var extra nöjd med. Sen har han gjort ett eget val.

”En del av mitt hjärta” har beräknad premiär julen 2019.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag