Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tomas Ledins fiasko – kritiken från svärfar

Tomas Ledin är en av landets mest populära artister, och i kväll sänds ett program om honom på TV4.Foto: TV4
Under ett mellansnack pratar sångaren om hans svärfar Stikkan Anderson – som dissade en hans mest kända låtar.Foto: TV4
Tomas Ledin.Foto: TV4
Stikkan Anderson.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Tomas Ledin är en av landets mest populära artister, och på fredagen sänds ett program om honom på TV4.

Under ett mellansnack pratar sångaren om hans svärfar Stikkan Anderson – som hade starka åsikter om en av hans mest kända låtar.

– Han spände ögonen i mig och sa: ”Du, Tomas… Det här är en helt fantastisk låtidé. Men tänk om Björn och Benny hade fått skriva den. Då hade det kunnat bli en riktigt stor hit”, berättade Tomas Ledin från scenen.

Under fredagskvällen sänds musikprogrammet ”Tomas Ledin – skarpt läge”, och där väljer den folkkära artisten att bjuda på flera anekdoter under hans långa karriär.

Under ett av hans mellansnack pratar han om hans avlidne svärfar Stikkan Anderson, som var en av landets mest kända låtskrivare.

Tomas Ledin uppger att Stikkan dissade en av hans låtidéer vid en familjesammankomst. Det rörde sig om låten ”Sommaren är kort” – som kom att bli en av hans mest kända hits.

– Jag måste få berätta om första gången jag spelade upp den här låten för min svärfar Stikkan Anderson. Han var en legend i musikbranschen – så han var ju inte bara min svärfar, berättade Tomas Ledin från scenen.

Den 67-årige artisten menar att Stikkan Anderson var brutalt ärlig i sina uttalanden.

– Det var en söndagsmiddag. Jag visste ju att Stikkan alltid ville höra nya låtar – så jag hade med mig en kassett med låten ”Sommaren är kort”. Och efter middagen slog vi oss ner vid köksbordet där han hade ett kassettdäck. Jag satte i kassetten, tryckte på play. Och så lyssnade vi.

”Tänk om Björn och Benny hade fått skriva den”

– Stikkan lyssnade igenom första versen, vi kom till refrängen. Lyssnade igenom den. Och sedan sträckte han sig fram mot kassettdäcket och tryckte på ”stop”. Så spände han ögonen i mig och sa: ”Du, Tomas… Det här är en helt fantastisk låtidé. Men tänk om Björn och Benny hade fått skriva den. Då hade det kunnat bli en riktigt stor hit.

Sedan avslutar han med att säga några fina ord till hans svärfar.

– Ja du, Stikkan. Fan vad jag saknar dig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.