Tom Sjöstedt: ”Det blev ju ensamt”

Tom Sjöstedt syns bland annat i TV4:s ”Sveriges Mästerkock”.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Nu berättar han om uppväxten och prisbelönta restaurangen.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
På sin krog ”Lilla Ego” i Stockholm.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Premium: Han har ansvarat för två Nobelmiddagar, vunnit årets kock, och driver en av Stockholms mest populära krogar.

Men ”Sveriges mästerkock”-profilen Tom Sjöstedt drömmer inte om en stjärna i Michelinguiden, utan snarare om att bli Benjamins Ingrossos ”husmus”.

– Jag skulle kunna vara med i vartenda avsnitt av ”Benjamin’s” och sträcka fram grejer de ska laga, säger han i en intervju om att få ihop livspusslet som krögare, om de kända systrarna, och en annorlunda uppväxt han inte längtar tillbaka till.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

De var nära att dö på Ålands hav – så blev livet sedan

Premium: Lou Åberg bryter tystnaden: ”Dagarna på havet formade mitt liv”

Sambon får 2,3 miljoner om jag dör – jag riskerar att bli utan arv

Premium: ”Han får miljoner om jag dör först” • Experten: ”Nonchalant”

Jag var förbannad på den nya tidens kvinnor

Premium: STEFAN LINDBERG: Kulturmän i grupp är inte bättre