Tom Hollands ärliga ord om sin psykiska hälsa

Nu planerar han att anställa personal med funktionshinder
Foto: ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS / ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS SPLASH NEWS

Tom Holland har varit frånvarande från sociala medier under den senaste tiden.

Och nu berättar ”Spiderman”-stjärnan varför, i en ny video.

– Det är för mycket, säger han, rapporterar New York Post.

”Spiderman”-skådespelaren Tom Holland, 26, har varit inaktiv från sociala medier under de senaste månaderna. Och det verkar som han nu ger en förklaring till varför han försvunnit.

Under söndagen avslöjade Tom Holland att han tar ett kliv tillbaka från sina sociala medier. Det eftersom han måste ta hand om sin psykiska ohälsa, skriver New York Post.

Det är i ett videoklipp som stjärnan berättar om sina tankar.

– Jag upplever att Instagram och Twitter är överstimulerande, det är för mycket. Jag fastnar och hamnar i en spiral när jag läser saker om mig själv online, det tar väldigt hårt på min psykiska hälsa. Så jag har bestämt mig för att ta ett kliv tillbaka, säger han till sina 67 miljoner följare på Instagram. 

https://www.instagram.com/p/ChN-Phkqiyw/

Stjärnan berättar att videoklippet tog en timme att spela in, för att få fram rätt ord. Förutom att berätta om beslutet, tar även skådespelaren tillfället i akt att berätta om välgörenhetsorganisationen Stem4, som fokuserar på ungas psykiska hälsa.

– Det är stor tabu mot psykisk ohälsa, och jag vet att det är svårt att be om hjälp. Men att be om hjälp är inte någonting som vi borde skämmas över, men det är enklare sagt än gjort, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.