Tom Hanks tunga ord – om Rolf Lassgård

Tom Hanks.
Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Rolf Lassgård.
Foto: OLLE SPORRONG

Tom Hanks ska spela huvudrollen i Hollywoodversionen av "En man som heter Ove".

Nu hyllar skådespelaren sin svenska motsvarighet – Rolf Lassgård.

– Han var ju helt fantastisk, säger Tom Hanks till Aftonbladet.

Det var i september som det stod klart att Tom Hanks får huvudrollen i den amerikanska versionen av succéfilmen "En man som heter Ove", som baseras på Fredrik Backmans hyllade bok.

I en intervju med Aftonbladet säger Tom Hanks att han inte är intresserad av att göra om "En man som heter Ove" scen för scen. Även om filmen gick bra i USA är det många som inte känner till den och här ser Tom Hanks en möjlighet både när det gäller det konstnärliga och det ekonomiska.

– Det finns ingen anledning att göra en exakt kopia av något som redan är en perfekt film. Vi måste fundera ut hur vi ska kunna ta det vidare. Förhoppningsvis kan boken ge oss det materialet. Filmen var mycket bra, men den var på svenska. Tanken är så klart att göra den på engelska och försöka få den att nå en större publik, säger Tom Hanks till Aftonbladet.


LÄS MER: Hannes Holm efter succén: "Pik mot Guldbaggen"

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

När filmen ska spelas in är däremot oklart. Något manus finns inte heller. Tom Hanks berättar för Aftonbladet att han just nu håller på att läsa boken som han beskriver som en "underbar roman".

Tom Hanks hyllar Rolf Lassgård

Tom Hanks hyllar samtidigt Rolf Lassgård, som fick en Guldbagge i kategorin "Bästa manliga huvudroll" för sin prestation i "En man som heter Ove".

– Han var ju helt fantastisk. Men jag kan inte göra rollen på exakt samma sätt. Jag måste följa mina instinkter, säger han till Aftonbladet.


LÄS MER: Hannes Holms ilska efter galan


Under Guldbaggegalan 2016 fick "En man som heter Ove" också "Biopublikens pris". Filmen blev också nominerad till "Årets bästa utländska film" under Oscarsgalan 2017. Filmen fick dock aldrig priset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.