Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tom Hanks stora sorg efter dödsfallet

Tom Hanks.
Foto: Richard Shotwell / AP TT NYHETSBYRÅN
Skådespelarens mamma Janet Marylyn Frager har avlidit, 84 år gammal. I ett känslosamt inlägg på Instagram skriver Hanks om sorgen.
Foto: Anthony Harvey / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

Tom Hanks mamma Janet Marylyn Frager har avlidit, 84 år gammal.

I ett känslosamt inlägg på Instagram skriver skådespelaren om sorgen.

"Hon var skillnaden i många liv", skriver han.

På tisdagen meddelade skådespelaren Tom Hanks, 60, att han förlorat sin mamma, Janet Marylyn Frager, enligt Entertainment Weekly.

Hon blev 84 år gammal.

Det är i ett inlägg på Instagram som Tom Hanks skriver om sorgen.

"Den här skönheten? Min mamma. Hon var skillnaden i många liv. Många liv. Vi tar farväl av henne i dag. Ha det fint på andra sidan, mamma!" skriver han i inlägget.

Tom Hanks hustru, Rita Wilson, 59, hyllar sin svärmor på det sociala mediet.

"Den här underbara damen födde min make, och tre andra barn. Tack för att du tog min kärlek till den här världen. Hon är i frid nu", skriver hon.


LÄS MER: 7 saker du inte visste om filmen "Du har mejl"


Aktuell med Eastwood-film

Tom Hanks, bland annat känd från "Forrest Gump" och "Du har mejl", är aktuell som hjältepiloten Chelsey Sully i Clint Eastwood-filmen "Sully" som har premiär i september i USA.

– Han har verkligen gjort sig till en med rollen, och uppenbarligen tillbringat mycket tid med Sully, även fysiskt också med hans hår och hans mustasch, har Aaron Eckhart, som spelar i filmen, tidigare berättat för People.


LÄS MER: Tom Hanks berättar om sin sjukdom


Tom Hanks om sjukdomen: "Riktig idiot"

För tre år sedan fick Tom Hanks diagnosen diabetes typ två. I en intervju med brittiska Radio Times berättade skådespelaren tidigare i år om sin sjukdom.

– Jag är en del av den lata amerikanska generationen som blint har dansat genom livet och nu upptäckt att jag har en sjukdom, sa han i radioprogrammet och fortsatte:

– Jag var tung, ni har sett mig i filmer, ni vet hur jag såg ut. Jag var en riktig idiot.

Som skådespelare i Hollywood har han flera gånger fått gå upp eller ner i vikt för sina filmer, men sedan han fick sin diagnos har han bestämt att aldrig mer ändra sin vikt för en roll.https://www.instagram.com/p/BHxQopNhLrr/


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.