Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tom Hanks berättar om sin sjukdom

Tom Hanks
Foto: Anthony Harvey
Tom Hanks
Foto: Lionel Hahn

Tom Hanks önskar att han tagit bättre hand om sin kropp under sin långa skådespelarkarriär.

Nu berättar den tvåfaldiga Oscarsvinnaren om sin kamp mot diabetes.

– Jag är en del av den lata amerikanska generationen, säger han till Radio Times.

2013 fick Tom Hanks, 59, diagnosen diabetes typ 2. I en intervju med det brittiska programmet Radio Times berättar skådespelaren nu om sin ohälsosamma livsstil och kampen mot sjukdomen.

– Jag är en del av den lata amerikanska generationen som blint har dansat genom livet och nu upptäckt att jag har en sjukdom, säger han till Radio Times och fortsätter:

– Jag var tung, ni har sett mig i filmer, ni vet hur jag såg ut. Jag var en riktig idiot.

Ska aldrig ändra vikten för en roll

I intervjun berättar Tom Hanks att han haft svårt att hålla sig till en hälsosammare diet under sin karriär.

– Jag trodde att jag kunde undvika det genom att plocka bort brödet från mina cheeseburgare, men det krävs mer än så, säger han till Radio Times.

Som skådespelare i Hollywood har han flera gånger fått gå upp eller ner i vikt för sina filmer. Men sedan han fick sin diagnos har han bestämt att aldrig mer ändra sin vikt för en roll.


LÄS MER: Tom Hanks avslöjar: Då kommer "Toy Story 4" på bio


För att bli av med sin diabetes typ 2 skulle Tom Hanks behöva tappa mycket vikt. När stjärnan först berättade om diagnosen i "The late show with David Letterman" 2013 sa han att en läkare gett honom rådet att gå ner till samma vikt som i gymnasiet.

– Då kommer jag att ha diabetes typ 2 för resten av livet, för det finns ingen chans att jag kan nå samma vikt som då, sa han i programmet.

Men det kunde ändå ha varit värre, menar Hanks. På grund av att han fick sitt första barn, Colin Hanks, vid 21 års ålder fanns det inte utrymme för så mycket festande under hans ungdomsår.

– Jag hade tur. Jag hade ansvaret över mitt barn från en väldigt tidig ålder, så jag kunde inte bli stenad och dricka för mycket alkohol, säger han till Radio Times.


LÄS MER: Så bra är "Kungens hologram" med Tom HanksFölj Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.