Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tom Hanks är klar för "En man som heter Ove"

Foto: WEST / MOST WANTED PICTURES / IRMA WEST **WORLDRIGHTS**/ALL OV MOST WANTED PICTU
Foto: JOHAN BERGMARK / PHOTOGRAPHER JOHAN BERGMARK
Foto: / FORUM

Tom Hanks kommer att vara med i Hollywood-varianten av "En man som heter Ove". 

Enligt sajten Deadline är det Hanks som ska spela Ove. 

Superstjärnan ska samtidigt producera filmen med bland annat den svenska producenten Fredrik Wikström, skriver Hollywood Reporter. 

– Att göra den här filmen med några av världens bästa och respekterade skådespelare ger historien en ny möjlighet att beröra tittare, säger Fredrik Wikström i ett uttalande.


Hannes Holm film "En man som heter Ove" gjorde succé i Hollywood och blev nominerad till två Oscars. Filmen var den utländska film som drog in mest pengar i hela USA under 2016.

Därför var det föga förvånande när beskedet kom att Hollywood ska göra en remake av den svenska supersuccén.

Men nu står det också klart vilken en av skådespelarna kommer att vara.

Tom Hanks med – tillsammans med frun 

Och det är ingen mindre än superstjärnan Tom Hanks, skriver flera amerikanska medier.

Enligt sajten Deadline så ska Tom Hanks spela rollen som filmens huvudperson "Ove", något som Rolf Lassgård gjorde i den svenska motsvarigheten. 

Enligt tidningen Hollywood Reporter ska Tom Hanks också producera filmen tillsammans med Gary Goetzman – en duo som har gjort flera andra filmer tillsammans.

Tom Hanks fru, Rita Wilson, kommer också vara med att producera filmen tillsammans med svenska filmproducenten Fredrik Wikström, som bland annat har varit aktuell med filmatiseringen av filmen "Borg". 

– Jag tror att "En man som heter Ove" är en historia som alla kan ta till sig. Att göra den här filmen med några av världens bästa och respekterade skådespelare ger historien en ny möjlighet att beröra tittare, säger Fredrik Wikström i ett officiellt uttalande. 

"Handlar om kärlek"

Tom Hanks fru, Rita Wilson, säger följande om remaken av den svenska storsuccén:

– Den här historien handlar om kärlek, tolerans och hopp. Och den innehåller allt det som vi har lärt oss att älska i klassiska filmer. "En man som heter Ove" har nått över alla språkliga barriärer och lyckats beröra både läsare och biopubliken. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.