Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tom Cruises makt över sekten – hemliga kravet

Tom Cruise är en av Scientologkyrkans främsta talespersoner – och har hög status inom kyrkan. Foto: FRANCOIS MORI / AP TT NYHETSBYRÅN
En avhoppare från sekten berättar för Page six att skådespelaren ses som ”gud” av medlemmarna, som uppmuntras att se hans filmer flera gånger. Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Isabella Cruise Foto: KGC-305 / STELLA PICTURES 90954-1

Tom Cruise är en av Scientologkyrkans främsta talespersoner – och har hög status inom kyrkan.

En avhoppare från sekten berättar för Page six att skådespelaren ses som ”gud” av medlemmarna, som uppmuntras att se hans filmer flera gånger.

– Varje gång en Tom Cruise-film kom ut så köpte de alla biljetter, säger avhoppade medlemmen Bree Mood i Page six.

Att världskända skådespelaren Tom Cruise, 56, är en av Scientologkyrkans mest framstående talespersoner, och har hög status inom sekten.

Men nu berättar flera avhoppare från Scientologin att Tom Cruise ses som mer än framgångsrik – Scientologerna ser Tom Cruise som en gud.

– Cruise ses som en gud inom Scientologin. Han är näst bäst efter David Miscaviage – världens räddare, säger avhoppade sektmedlemmen Leah Remini till Page six.

David Miscaviage är den nuvarande ledaren för hela Scientologikyrkan.

Uppmuntrar till att se Cruises filmer

Även avhoppade medlemmen Bree Mood vittnar om Cruises gudastatus, och avslöjar att högre ledare inom sekten uppmuntrar de med lägre rankning att se Cruises filmer på bio flera gånger, för att stötta honom och öka inkomsterna till hans filmer.

– Tom Cruise var som en gud för de med lägre rankning. Varje gång en Tom Cruise-film kom ut så köpte de alla biljetter. Det kunde vara 500, 1000, upp till 2500 människor. Jag skojar inte, har Bree Mood sagt, skriver Page six.

Tom Cruise får sällskap av dottern Isabella i Scientologin

Cruise har också sällskap av sin äldsta dotter, Isabella Cruise, 26, som han adopterade tillsammans med exfrun Nicole Kidman.

Isabella Cruise gör nu reklam i ett rekryteringsmejl som skickades ut den 19 mars, skriver den amerikanska sajten, där hon hyllar en form av terapi som används för nyare medlemmar med lägre rankning – auditering.

”Det här är vad jag hade letat efter. Den förlorade pusselbiten. Plötsligt kändes allt självklart. Jag blev den där irriterande tjejen i organisationen som pratade till leda om hur bra det är med träning”, berättar Isabella Cruise i mejlet.