Mikkey Dee är trummis i Motörhead. Bandet bildades på 70-talet, men Mikkey Dee blev medlem 1992. Under 25 år har han ständigt varit på resande fot med först King Diamond och sedan Motörhead.Han bor i villa i Fiskebäck, Göteborg med sambon Mia och sönerna Max, 10, och Marcus 3.
Mikkey Dee är trummis i Motörhead. Bandet bildades på 70-talet, men Mikkey Dee blev medlem 1992. Under 25 år har han ständigt varit på resande fot med först King Diamond och sedan Motörhead.Han bor i villa i Fiskebäck, Göteborg med sambon Mia och sönerna Max, 10, och Marcus 3.

Tjuvarna länsade Mikkey Dees konto

Publicerad
Uppdaterad
Motörheads populäre trummis Mikkey Dee fick kontokortet länsat genom "skimming".
Efter konserten i Göteborg i lördags blev han bestulen på plånboken. Några minuter senare var kontot länsat på 10 000 kronor.
- Det kändes fruktansvärt obehagligt, säger han.
Efter den utsålda konserten med hårdrockgruppen Motörhead gick trummisen Mikkey Dee och hans sambo Mia till Hard Rock Café på Avenyn i Göteborg för en sen middag. Där upptäckte Mia plötsligt att plånboken var borta ur handväskan. - Vi tog oss direkt till ett hotell i närheten för att ringa och spärra alla kort. Men då var det redan för sent, säger Mikkey Dee.

Fem snabba uttag

Genom fem snabba uttag på två tusenlappar vartdera var 10 000 kronor borta, trots att tjuven inte hade tillgång till kortets personliga kod. - Uppenbarligen var de proffs som visste hur man bär sig åt. Även om banken ställer upp för oss känns det visset. Någon på restaurangen hade sett en kvinna stå bakom Mias stol, för att sedan snabbt lämna över något till en manlig kompis, som snabbt försvann ut, säger Mikkey Dee. - Vi får se det här som en väckarklocka. Fast det känns nesligt att det händer på hemmaplan, säger Mikkey Dee.
Lasse Råde
Lasse Råde

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag