Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tjänade 500 miljoner ”på bara ett par timmar”

Jeffree Star säljer smink för närmare en miljard kronor per år, enligt Forbes.Foto: Stella Pictures
Jeffree Star och Shane Dawson.Foto: Instagram

Samtliga nätbutiker kraschade när Youtube-kollegerna Jeffree Star och Shane Dawson släppte sitt gemensamma sminkmärke till försäljning.

De hann dock bli ännu rikare på bara ett par timmar.

Det finns stjärnor och så finns det stjärnor.

Jeffree Star och Shane Dawson är regelrätta stjärnor på influencerhimlen och har 16 respektive 23 miljoner följare på Youtube. Jeffree Star är känd för sina produktrecensioner, tutorials och sminkvideos, medan Shane Dawson lockar miljontals tittare till sina dokumentärliknande videoklipp om konspirationsteorier världen över.

Nyligen slog de manliga vännerna ihop sina påsar och lanserade det gemensamma sminkmärket ShaneXJeffree och kollektionen Conspiracy Collection – och det resulterade i kaos i sociala medier.

Samtliga nätbutiker som sålde produkterna kraschade vid release men det hindrade inte duon från att tjäna stora pengar.

Sålde slut

Brittiska Daily Mail skriver att Jeffree Star och Shane Dawson drog in minst 530 miljoner kronor ”på bara ett par timmar” – och det på enbart en av produkterna, en ögonskugga för 500 kronor.

En av butikerna som sålde produkten hade 1 miljon askar på lager men de sålde slut inom ett par timmar, skriver Daily Mail, och tillägger att nya lager har fyllts på sedan dess.

Att det har trillat in nya slantar på kontot efter det är därför högst troligt.

https://www.instagram.com/p/B4XYMhYHq8i/

Synts i film och tv

Shane Dawson är 31 år gammal och beskrivs som en veteran efter över tio år på Youtube. Till en början satsade stjärnan mestadels på komedimaterial och parodier, där han ofta gjorde sig rolig över personer som Paris Hilton och Lady Gaga, vilket ledde till en stor följarskara. Utöver Youtube har Shane Dawson även synts i tv-serier och filmer samt hörts i podcasts vilket lett till ytterligare framgång.

31-åringen har tidigare rapporterats vara god för över 110 miljoner kronor, skriver Business insider. En summa som antagligen lär öka framöver.

Utöver framgångarna har Shane Dawnson ofta hamnat i trubbel i sociala medier till följd av kontroversiella uttalanden och utspel.

Så sent som i våras bad han offentligt om ursäkt.

https://twitter.com/shanedawson/status/1107466845940899841

960 miljoner kronor varje år

Jeffree Star, även han en veteran på Youtube, kommer från en bakgrund inom musik och har bland annat spelat in en låt med Nicki Minaj – och 2006 var han personen med flest följare på den då populära musikplattformen Myspace. 

2013 lämnade Jeffree Star musiken helt och året efter startade han det egna sminkmärket Jeffree Star Cosmetics.

Enligt finanstidningen Forbes säljer Jeffree Star nu smink för över 960 miljoner kronor – varje år.

https://www.instagram.com/p/B4seobeB2j8/