Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tix romansrykte med rivalen: ”Mycket som hänt”

Stödet till rivalen: ”Har alltid tänkt att det blir Eurovision i Stockholm nästa år”
Tix, eller Andreas Haukland, som han egentligen heter, är en av Norges mest strömmade artister.
Foto: ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK / ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Tix.
Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN

Med enorma änglavingar och en scenshow där budskapet är att göra sina svagheter till sina styrkor representerar Tix Norge i Eurovision Song Contest.

För Expressen berättar han om vänskapen med Tusse och om romansryktena med Azerbajdzjans Efendi.

– Det är mycket som har hänt mellan mig och Efendi, säger Tix.

Tix, eller Andreas Haukeland som han egentligen heter, är en av Norges mest strömmade artister. I Eurovision Song Contest är det svårt att missa honom med de gigantiska vingarna, kedjorna och den långa vita pälsen han bär.

– Hela poängen med Tix är ju att sticka ut, säger Andreas ”Tix” Haukeland till Expressen.

Men att sticka ut och synas har inte alltid varit något som han velat göra. Han har vuxit upp med OCD, tics och tourettes, något som gjorde att han inte ville göra för mycket väsen av sig.

På Eurovision-scenen vill Tix förmedla ett tydligt budskap – det är okej att vara annorlunda.

– Det är så många som säger att det räcker med att vara sig själv, men jag håller inte med. Det kanske låter konstigt men ”be yourself” är så svagt. Vi har hört det så många gånger så det är ingen som tror på det. 

– Det jag försöker få fram här är ”embrace yourself”, alltså var hela dig själv så mycket du kan och äg dig själv. Gör dina svagheter till dina största styrkor, säger Tix.

”Vackert att visa en svaghet”

Just att göra sina svagheter till sina är något Tix menar att han vill visa på scenen.

Under den första semifinalen tidigare i veckan tog Tix av sig sina solglasögon och visade sina tics.

– Det är lite poängen när jag tar av mig mina solglasögon. Alla bidrag här i Eurovision är så perfekta, det är så polerat, säger han och fortsätter:

– Allt ner till minsta detalj ska vara helt perfekt. Men jag tycker att det är något väldigt vackert med att visa en svaghet medan man står på scenen och visa att ”hej, detta är det som är fel med mig”.

Blivit nära vän med Tusse

Under vistelsen i Rotterdam har Tix blivit bra vän med Tusse Chiza. De bor på samma hotell och har därför umgåtts en del.

– Jag bara älskar hans historia och hans energi. Vi är egentligen väldigt lika, vi har väldigt mycket energi när vi är på arenan, säger Tix och fortsätter:

– När Tusse står på scenen och kör ”Voices” och jag sitter i Green room tror jag att publiken nästan hör mig bättre än Tusse för jag sjunger så högt.

Tix har inte bara fått en ny vän i Rotterdam. Efter flera flörtiga inlägg mellan honom och Azerbajdzjans Efendi har det under veckan spekulerats en hel del om det kan bli ett Eurovision-par i år.

Men är det på riktigt, eller bara ett pr-trick?

– Det är på riktigt, säger Tix och blir lite generad.

– Gud nu blir jag lite så här.. ”oh, stop it!”.

Han berättar även att Tusse har hjälpt honom.

– Tusse har ju varit en wingman för mig där, en jättebra wingman, det tycker jag verkligen.

”Vet inte hur det ska gå”

På Instagram har följare kunnat se hur Tix tillägnat kärlekslåtar till Efendi samt skickat blommor. Men följarna har inte fått se allt.

– Det är mycket som har hänt mellan mig och Efendi som vi inte har lagt ut. I går till exempel var vi tillsammans hela dagen och hade tre olika dejter. Eurovision har hjälpt oss lite för att det ska bli lite privat, berättar Tix.

Romansen mellan honom och Efendi har också bidragit till väldigt mycket mer energi, menar han.

– Många tänker ju att man inte ska bli distraherad, eyes on the price liksom, men hon är ju mitt pris.

Hur kommer det då bli efter Eurovision när de ska resa hem till Norge respektive Azerbajdzjan?

– Jag vet inte hur det ska gå efter finalen och Eurovision. Men jag vet att det är äkta. Det är lite olika kulturer, Azerbajdzjan och Norge och jag vet inte om vi kommer kunna träffas på grund av corona men vi vår försöka. 

Flörten med rivalen: ”Tusse är min wingman”

TIX om romansryktena med Azerbajdzjans Efendi: ”Det är äkta”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.