Titti Sjöblom förd akut till sjukhus

Titti Sjöblom
Foto: OLLE SPORRONG
Titti Sjöblom
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Artisten Titti Sjöblom fördes akut till sjukhus efter en långdragen influensa.
Titti Sjöblom har drabbats av näringsbrist och lunginflammation – och har ställt in alla sina konserter i maj - men första gången ambulansen var hos henne togs hon inte med.

– Man är inte odödlig längre, säger hon. 

Artisten Titti Sjöblom, 67, drabbades av influensa strax innan Valborg. Sjukdomen blev en tuff pärs för henne och maken Ehrling Eliasson. 

Titti Sjöblom hade svårt att få i sig mat och blev väldigt svag. 

– Det var säkert 20 år sedan jag hade influensa. Det var alldeles innan Valborg, så vi var tvungna att ställa in konserter. Sedan var jag feberfri i två dagar i första veckan i maj och tyckte att nu borde jag vara pigg. Men då blev jag däckad igen i hög feber, säger hon. 

Titti Sjöblom var så illa däran att de ringde ambulans i fredags. Men när ambulansen kom till deras hus i Ullånger meddelade ambulanspersonalen att det var osäkert om hon skulle bli inlagd och paret valde att stanna hemma. Titti Sjöblom blev värre under natten.  

– Jag mådde fruktansvärt illa och då körde min man in mig i ilfart till sjukhuset i Örnsköldsvik, säger hon. 

Titti Sjöbloms man Ehrling Eliasson fick skjutsa in henne akut till sjukhus.
Foto: JULIA DANSARIE

Titti Sjöblom: ”Jag var väldigt illa däran”

Där fick Titti beskedet att hon drabbats av lunginflammation – och blev inlagd akut med dropp. 

– Jag var otroligt uttorkad och näringsbrist. Jag fick intravenöst penicillin och de behöll mig där. Jag var väldigt illa däran eftersom jag inte kunde äta och dricka ordentligt på hela veckan på grund av influensan, säger hon. 


LÄS MER: Titti Sjöblom: Hon var lugn och harmonisk 


”Hostat sönder brosket”

Titti Sjöblom var inlagd på sjukhuset i Örnsköldsvik i tre dagar. Hon är nu sjukskriven månaden ut och kämpar fortfarande med lunginflammationen. 

– Jag överlever, men de har sjukskrivit mig hela maj och jag äter penicillin. Vi hade fruktansvärt mycket jobb jag är jätteledsen för att ställa in det, säger hon. 

– Det är fortfarande jobbigt att andas. Jag har hostat sönder brosket vid revbenen. Det känns som att den värsta pärsen var både influensan och lunginflammationen. Förhoppningsvis tillstöter ingenting och då har jag det värsta bakom mig. Men det tar tid innan lungorna blir rena igen, säger hon. 


LÄS MER: Sjöblom: "Det är min tröst när hon är borta" 


Minns när Alice Babs sjöng på Victorias dop

Titti Sjöblom minns när hennes mamma artistlegendaren Alice Babs drabbades av lunginflammation 1977. 

Titti Sjöblom och Alice Babs

– Jag kommer naturligtvis att tänka på när mamma hade lunginflammation i direktsändning på kronprinsessan Victorias dop. Hon stod i 40 graders feber och sjöng, sedan säckade hon ihop. Det slipper jag uppleva i alla fall, säger hon. 

Titti Sjöblom kurerar sig nu och hoppas kunna vara tillbaka som artist efter sjukskrivningen. 

– Man trodde man var odödlig, men det är jag inte. Men jag är vid gott mod. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.