Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Titti Schultz värk försvann – med oväntade metoden

Titti Schultz hade innan hon testade botox lidit av huvudvärk i flera år.
Foto: Peter Knutson
Titti Schultz tillsammans med sambon Erik Nääs.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Titti Schultz.
Foto: Peter Knutson

Radioprofilen Titti Schultz led länge av svår huvudvärk. 

Men efter en rekommendation provade hon botox – och nu är smärtan helt borta. 

– Jag har inte haft huvudvärk sedan botoxinjektionen kickade in, säger hon. 

Sedan i september sänder journalisten Titti Schultz, 46, radioprogrammet ”P4 Extra”. Innan dess har hon framför allt gjort morgonradio och blivit folkkär när hon hörts i "P5 Morgon", "NRJ" och "Rix FM". 

Men samtidigt som hon jobbat tidiga morgnar har hon lidit av svår huvudvärk. 

– Ibland har det varit mer, ibland mindre. De sista åren hade jag huvudvärk nästan varje dag. Hade jag inte ont i huvudet spände det i käkarna och bak i nacken. Till slut vande jag mig, och reflekterade nästan inte över det, säger Titti Schultz. 

Titti Schultz bet ihop käkarna hårt hela nätterna och när hon vaknade var det ibland så att hon fick koncentrera sig och ta i för att kunna öppna munnen. Hon har tidigare försökt att bli av med smärtan genom att använda bettskena och gå till en kiropraktor. 

– Men det funkade inte, jag bet lika hårt runt bettskenan. Det kanske skonade tänderna men gjorde inte att jag slutade bita ihop. 

När en bekant rekommenderade henne att injicera botox i käkmusklerna, för att få dem avslappnade, började Titti Schultz läsa på. Först var hon tveksam till att göra ingreppet. 

– Jag tänkte först att botox inte var något jag skulle hålla på med. Men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig, jag hade ett problem som jag ville bli av med och så blev det. 


Huvudvärken har försvunnit 

Titti Schultz gjorde första injektionen i juni i år och nu ska hon tillbaka till kliniken för att fylla på. 

– Före ingreppet ringde jag runt till massor av olika ställen. Jag går till någon som är certifierade så långt det går, det är viktigt för mig. Jag valde en klinik som jag fick rekommenderad av kompisar, och så gick jag dit och pratade med personalen innan jag bestämde mig. 

Titti Schultz har bara fått positiva reaktioner när hon berättat om användningen av botox.
Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ

I dag har huvudvärken helt försvunnit. 

– I det här fallet har jag löst ett problem som jag tror att många människor kan identifiera sig med. Jag känner mig nöjd med hur det blev och med de människor jag har mött. Jag har inte haft huvudvärk sedan botoxinjektionen fick full effekt, det tar ett par veckor. 

”Det funkar för mig” 

Titti Schultz har tidigare berättat om hennes lösning i sin blogg och i intervjuer. På måndagen gästar hon ”Malou efter tio” i TV4. Och hon har bara mött positiva reaktioner, säger hon. 

– Jag har fått ett par mejl och kommentarer, och i bekantskapskretsen är det många som frågar. En gång satt jag på bussen hemma i Stockholm när det kom fram en kvinna som sa att hon hade läst i tidningen och i min blogg att jag gjort botoxinjektioner i käken. Sedan sa hon att ”nu har jag gjort det, och jag är så nöjd”. Det var coolt. 

– Jag är jättepositiv. Jag vet inte om det här är något för alla, men det funkar för mig. 

Många som hör om botox tänker kanske främst på det som en skönhetsbehandling för att motverka rynkor. Botox har en muskelförlamande effekt, och används inom sjukvården som ett muskelavslappnande medel. 

Det kan bland annat användas för att motverka kronisk migrän. Enligt Fass tror man att Botox blockerar smärtsignaler, vilket indirekt förhindrar att migrän utvecklas. Sättet det fungerar på vid kronisk migrän är dock inte helt klarlagt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.