Camilla Läckberg är mycket nöjd med tittarsiffrorna för "Fjällbackamorden". Foto: Jan Wiridén
Camilla Läckberg är mycket nöjd med tittarsiffrorna för "Fjällbackamorden".  Foto: Jan Wiridén

Tittarsuccé igen för "Fjällbackamorden"

Publicerad

1 918 000.

Så många såg andra delen av "Fjällbackamorden".

"Hade jag inte varit sjuk hade det blivit skumpa i kväll!!", skriver Camilla Läckberg på Twitter.

Tittarsuccé.

Men också kritik.

Efter den första delen av "Fjällbackamorden" rasade det in kommentarer på exempelvis Twitter.

"Nej. Fjällbacka är en kalkon. Vill inte se mer av ologisk, orealistisk smörja. Och usla skådespelarinsatser dessutom. Nej tack", skrev Vänsterpartiets tidigare partiledare Lars Ohly medan kommunikatören Maria Winther konstaterade:

"Extremt pinsamt. Skär i mig att vara från Fjällbacka."

– Det är alltid blandad kritik när det gäller svenska kriminalserier, det var väntat tycker jag, sa Camilla Läckberg till till Expressen.

Lite mer än två miljoner tittare valde att se den första delen av "Fjällbackamorden", som sändes under mellandagarna.

Höga tittarsiffrorna fortsätter

På onsdagen var det dags för den andra delen.

Och de höga tittarsiffrorna håller i sig.

Enligt MMS - ett företag levererar tittarsiffror för tv - var det 1 918 000 personer som bänkade sig framför tv:n - något som fick Camilla Läckberg att jubla på torsdagen.

På sin Twitter skriver författarinnan bland annat:

"Hade jag inte varit sjuk hade det blivit skumpa i kväll!!"

Men alla är inte nöjda med "Fjällbackamorden".

"Svårt att se"

I torsdagens Expressen riktar Leif GW Persson kritik mot hur polisarbetet framställs i filmserien.

- Jag såg förra avsnittet. Som beskrivning av polisarbete lämnar det en del övrigt att önska, säger han till Expressens David Lillemägi och fortsätter:

- Nu har ju polisen i Fjällbacka såvitt jag vet aldrig utrett några mord i historien. Men skulle det inträffa ett där har jag svårt att se att de skulle få förtroende att utreda det.

"Fjällbackamorden" består av fem fristående delar.

Serien bygger på deckardrottningen Camilla Läckbergs romansvit om deckarförfattarinnan Erica som är gift med polisen Patrik. Namnet kommer från orten Fjällbacka där det fiktiva paret löser mordgåtor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag