Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tittarnas kritik efter Alcazar- stjärnans beslut i sändning

Tess Merkel gästade ”Nyhetsmorgon”.
Foto: SVEN LINDWALL
Och blåste på en tårta.
Foto: TV4
Flera tittare reagerade och riktade kritik mot Tess Merkel och TV4.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Tess Merkel.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Alcazar-stjärnan Tess Merkel och maken Kenny Solomons är med i TV4-programmet ”Hela kändis-Sverige bakar”, och gästade under tisdagen ”Nyhetsmorgon”.

Där bakade paret en tårta, som Merkel sedan blåste på innan provsmakningen – något som TV4 nu får kritik för av tittare på sociala medier.

”Det är bra att våra tittare är engagerade och uppmärksamma”, säger Lina Berggrén, tf kommunikationschef på TV4.

Tess Merkel, 50, och maken Kenny Solomons, 33, är ett av paren som tävlar i ”Hela kändis-Sverige bakar”, som hade premiär på TV4 på tisdagen.

Samma morgon som programmet hade premiär gästade kändisparet också ”Nyhetsmorgon” i samma kanal, där de bakade en tårta i direktsändning.

När paret hade bakat klart sin tårta gjorde dock Tess Merkel något som fått många av tittarna att reagera – hon blåste nämligen på tårtan.

På ”Nyhetsmorgons” Instagramkonto handlar nästan alla kommentarer till bilden på paret om att hon blåste på tårtan, och att det är ohygieniskt, speciellt i coronatider då alla ska ta ansvar med fysisk distans.

”Inte så bra att man blåser på den fina kakan... i Corona tider...” och ”Usch så äckligt att blåsa på kakan. Gör man inte ens när det inte är coronatider” är bara två av många kommentarer på Instagrambilden.

https://www.instagram.com/p/B_hCt8GhL6O/

TV4 har inte svarat de upprörda tittarna på sociala medier, men säger i en kommentar att de uppskattar att de har så engagerade tittare som bryr sig om deras innehåll.

”Det är bra att våra tittare är engagerade och uppmärksamma”, säger Lina Berggrén, tf kommunikationschef på TV4.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.