Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tittarnas ilska – efter beslutet i programmet

Årets säsong av "Så mycket bättre" drog i gång på fredagskvällen med tolkningar av Uno Svenningssons musik.
Foto: TV4

"Så mycket bättre" är tillbaka.

Som vanligt engagerade programmet tittarna – som hade delade åsikter.

Men något som rörde upp starka känslor var att Sabina Ddumbas hyllade andra låttolkning inte visades i sin helhet i programmet.

"Men varför TV4?", skriver en upprörd tittare. 

Årets säsong av "Så mycket bättre" drog i gång på lördagskvällen med tolkningar av Uno Svenningssons musik.

Svenningsson, Kikki Danielsson, Sabina Ddumba, Anders "Moneybrother" Wendin, Eric Saade, Tomas Andersson Wij, och dj-duon Icona Pop bor ihop på ett pensionat på Gotland och turas om att tolka varandras låtar. 

Sabina Ddumba hade förberett två versioner av Uno Svenningssons "Vågorna", och valde en lugn tappning i åttiotalsstuk då hon ställde sig på scenen. 


LÄS MER: TV4 stoppade Kikki – fick inte vara med 


Men då kvällen gick mot sitt slut kunde Uno Svenningsson inte hålla sig, och bad om att få höra den andra versionen också.

– Jag är ändå lite nyfiken på din andra version av "Vågorna", sade han till Sabina Ddumba. 

Hennes andra version var mer dansgolvsorienterad – och mer populär bland tittarna. 

Klippte bort slutet på låten 

Men innan hon hann sjunga klart klippte TV4 till en teaser för nästa veckas avsnitt, då Moneybrother står i centrum.

"Det lilla man hörde av Sabinas andra version lät ju fruktansvärt bra!! Önskat den släpptes med!" skriver en person på Facebook. 

"Men VARFÖR TV4 fick vi inte höra Sabinas andra version i helhet, ta bort reklamen istället för att korta ner artisternas framträdande", skriver en annan. 

"Jag älskar det hör programmet, MEN, snälla TV4, sluta klippa sönder det. Bara en stump av Sabinas andra låt? Nästan inget av småpratet kring middagen. Jag får en känsla av girighet när ni låter reklamen förstöra", skriver en person via Facebook. 

"Vart hittar man andra versionen av låten som hon gjorde i slutet?" frågar en person. 

Till skillnad från alla andra framträdanden som visades i tv lades Sabina Ddumbas andra version inte upp på TV4:s hemsida. 

Kritiken mot premiären

TV4:s musikprogram lockar oftast enorma tittarskaror – förra årets premiär sågs av 1 965 000 människor. Tittarsiffrorna för fredagens premiär har ännu inte offentliggjorts. 

På sociala medier visades ett stort intresse för fredagens sändning – men kritiken var ofta svidande. 


LÄS MER: Hårda dissen mot Uno Svenningsson 


"Softar i soffan och ser på 'Så mycket bättre' men inser att det är så mycket sämre. Bara massa skit nu för tiden", skriver en person via Twitter. 

"Bara bajs", skriver en annan person, och fortsätter:

"Vi kan döpa om det till Så mycket sämre".

"Så mycket bättre nåt inte upp till tidigare (säsonger). Inte än iaf, kan iofs bero på att jag inte gillar Unos musik något vidare", skriver en person via Twitter. 

"Denna säsongen av Så Mycket Bättre såg svag ut på pappret och första avsnittet var också ganska svagt. men Sabina, Icona och Wij var bra", skriver en annan.

Saknar Unos röst

Andra människor gillar Uno Svenningssons musik, men inte tolkningarna i programmet.

"Funderar på att det inte blir bättre. Unos röst är låtarna. Det blir banalt när någon annan försöker", skriver en person.

Men det fanns också de som tyckte om musiken.

"Galet bra tolkningar!" skriver en person. 

"Starkaste säsongsstarten på länge. Blir en bra höst", skriver en annan. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.