Tittarnas chock efter Grey's Anatomy i natt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ur. "Grey's Anatomy".
"McDreamy" försvinner från "Grey's anatomy".
Foto: 2005 Abc, Inc.

Om du inte sett avsnitt 21, säsong elva, och inte vill veta vad som händer, läs inte denna artikel.

Efter elva säsonger blev det oväntat dags att säga hej då till McDreamy i succéserien "Greys Anatomy".

Under torsdagens sändning av programmet dog huvudkaraktären Dr. Derek Shepard spelad av Patrick Dempsey.

Fansen och följarna är i chock. När det blev dags för veckans avsnitt av "Greys Anatomy" som sändes under torsdagen fick amerikanska tittare se favoriten Dr. Derek Shepherd dö i en bilkrasch. Det blev då Ellen Pempoeos karaktär Meredith Grey, fru till Dr. Derek Shepherd, som efter olyckan tvingades ta beslutet att stänga av den livsuppehållande vården.

Nyligen skrev skådespelaren på ett kontrakt för att medverka i ytterligare en säsong men nu kommer stjärnan alltså inte alls att återvända.

– Derek Shepherd är och kommer alltid att vara en viktig karaktär - för Meredith, för mig och för fansen, sa seriens skapare Shonda Rhimes i ett uttalande i samband med beskedet, skriver Variety.


LÄS MER: Demsey skiljer sig efter 15 år

"Ett nytt kapitel"

Och Shonda Rhimes fortsatte:

– Jag har aldrig kunnat föreställa mig att säga hej då till vår McDreamy. Patrick Dempseys skådespeleri har format Derek på ett sätt som vi alla hoppas ska betyda något - glad, ledsen, romantisk, smärtsamt och alltid på riktigt - allt det som unga kvinnor ska kräva från en modern kärlek. Nu kommer Meredith och hela "Grey's Anatomy"-familjen ge sig ut på okänd mark när vi ger oss in i ett nytt kapitel av hennes liv. Möjligheterna är oändliga. Eller som Ellis Grey skulle ha sagt: "Karusellen slutar aldrig snurra".


LÄS MER: Sparkad skådis kom tillbaka


Ska vara ovän med skaparen

Redan i början av veckan kom uppgifter om att Patrick Dempsey riskerade att få sparken från serien. Det eftersom hans relation med seriens skapare ska ha varit problematisk.

Hans karaktär Dempseys hade innan sin död i serien också flyttat till Washington och därför inte medverkat lika mycket som förut.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.