Tittarna rasar mot Sofia Wistam: "Riktigt äckligt"

Sofia Wistam.
Foto: THOMAS ENGSTROM / THOMAS ENGSTROM THOMASENGSTROM.COM
Sofia Wistam.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tittarna rasar mot Sofia Wistams nya program "Temptation island" – som beskrivs som "sexistiskt", "kroppshetsande" och "äckligt".

Även programledaren får hård kritik – nu slår Sofia Wistam tillbaka.

– Det var nödvändigt för mig att göra programmet, säger hon till Hänt.

I Kanal 5:s realityserie "Temptation island" får fyra par åka till en paradisö där de – av ett stort antal singlar – frestas att vara otrogna.

Programledare är Sofia Wistam, 50, och nu får både hon och programmet hård kritik. Det är på Sofia Wistams konto på Instagram som tittarna rasar mot upplägget.

Flera anser att Sofia Wistam – som annars leder det mycket känslosamma programmet "Sofias änglar" där programledaren tillsammans med Johnnie Krigström och Mattias Särnholm hjälper familjer som gått igenom olika typer av tragedier – har sålt ut sin trovärdighet i och med "Temptation island".


LÄS MER: "Temptation island" gör comeback i tv


"Roligt med bredd! Men från 'Sofias änglar' till sexism och kroppshets, det var oväntat", skriver en person.

"Riktigt sjukt program, tyvärr Sofia. Du är annars en stor favorit med 'Sofias änglar' men det här tycker jag är så töntigt", skriver en annan.

"Fattar inte att du Sofia Wistam överhuvudtaget vill synas i dessa sammanhang!? Här har din gloria börjat krackelera", skriver en tredje.

Hårda kritiken mot Sofia Wistams program

"Riktigt äckligt program. Att du som är en så bra person, ställer upp som programledare för detta är bara...", skriver en fjärde.

"Så tråkigt att du tog det här jobbet. Din trovärdighet i 'Sofias änglar' blir lite naggad i kanten. Ledsamt", skriver en annan.

I en intervju med Hänt har Sofia Wistam tidigare förklarat varför hon valde att ställa upp:

– ”Temptation island” var nödvändigt för mig att spela in för att få ett andetag av någonting annat, så att det inte bara blir tårar och tuffa känslor som i "Sofias änglar". Det var väldigt viktigt för mig att få göra någonting annat också och jag känner att jag kan bidra med min livserfarenhet här, säger hon till sajten.


LÄS MER: "Temptation island"-paret anklagas för sms-fusk


Sofia Wistam slår också tillbaka mot kritiken om att "Temptation island" är "sexsåpa" med "kroppshets".

– Det är inte som "Paradise hotel". Det är så klart unga, snygga människor i bikini på en strand, men deltagarna har inte åkt dit för att ligga i tv. Det handlar om par som är jättekära och trygga i sina förhållanden. De har åkt dit för att vara med om ett äventyr, säger hon och fortsätter:

– Det är så klart lätt att tänka "oj, vilka stereotyper", eftersom det är tränade killar och tuttlisor, men de är alla jättefina. De är verkligen inte bimbos.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.