Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tittarnas ilska efter programledarnas miss – nu svarar TV4 på kritiken

Nyhetsmorgon.
Programledarna fick kritik för intervjun i Nyhetsmorgon.Foto: TV4
Thomas Ritter, 43, och Rania Shemoun Olsson, 44.Foto: Instagram
Stjärnryttaren Sara Algotsson Ostholt intervjuades.Foto: BILDBYRÅN

Måndagens program av TV4:s ”Nyhetsmorgon” fick tittarna att reagera.

Programledarna Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson anklagas för att ha skött en intervjusituation dåligt, kritik som TV4 nu väljer att svara på.

”Skärpning. Lägg mer tid på era gäster”, skriver en tittare på programmets Facebook-sida.

Det är semestertider och många är lediga från sina jobb. Även programledarna i TV4:s program ”Nyhetsmorgon” behöver lite tid ifrån jobbet och har nu ersatts av andra. I måndagens program var det Thomas Ritter, 43, och Rania Shemoun Olsson, 44, som ledde programmet. Duon har tidigare hyllats för sina insatser i programmet men efter måndagens program var det flera tittare som riktade stark kritik mot de nya programledarna. 

”Lägg mer tid på era gäster”

I programmet intervjuade Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson stjärnryttaren Sara Algotsson Ostholt som förlorat sina hästar i en olycka. Något som tittarna då reagerat på var att Thomas och Rania inte låtit Sara prata till punkt. Under klippet som publicerats på programmets Facebook-sida kommenterade tittarna sina åsikter.

”En trevlig intervju men tråkigt av er att inte låta Sara prata färdigt vid några tillfällen utan att ni avbryter henne med nya frågor. Vi vill ju höra färdigt hennes svar skärpning. Lägg mer tid på era gäster”, skrev en person i en kommentar.

”Håller med helt, Sara blev avbruten hela tiden, i ett jobbigt samtal för henne där hon behövde få berätta. Verkade inte som intervjuaren lyssnade på vad Sara sa utan bara ville ställa sina frågor”, skriver en annan.

Noterade tittarnas synpunkter

Det var inte bara denna person som hade reagerat på intervjusituationen utan flera personer skrev liknande kommentarer. Något som tillslut fick TV4 själva att rycka in och bemöta kritiken.

”Noterat att ni är flera som har denna synpunkt och kommer att ta det vidare till redaktionen”, skrev TV4 under inlägget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.