Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter ilskan om filmen – tittarna flyr Netflix

”Emily in Paris” har blivit en stor snackis efter succén på Netflix.
Netflix-filmen ”Cuties” har fått hård kritik.
Foto: Netflix / Netflix
Netflix-filmen ”Cuties” har fått hård kritik.
Foto: Netflix / Netflix

Netflix tappar abonnenter efter debatten om ”Cuties”. Den prisbelönta filmen anses ”sexualisera barn”, enligt upprörda tittare.

En stor debatt har dragit i gång i framför allt USA efter att Netflix lanserat ”Cuties” och filmkritiker som varit positiva till filmen har mötts av hat och ilska.

Expressens kulturskribent Charlotte Wiberg menar att debatten om filmen är en del av ett kulturkrig och har noterat en ”vallgrav mellan kritikerna och den uppretade publiken”. 

Filmrecensenten Caroline Hainer skrev i GP: ”Att, som hundratusentals moralister just nu gör, tro att Netflix-filmen ”Snyggingar” är en skräddarsydd present till alla pedofiler därute, är att helt missa poängen. 

Från början handlade kritiken om hur Netflix marknadsfört filmen, men den republikanske senatorn Ted Cruz krävde att justitiedepartementet skulle utreda om distributionen av filmen bröt mot federala lagar i USA och hashtagen #CancelNetflix började trenda på sociala medier.

Nu visar en undersökning som analysföretaget Antenna gjort, att streamingtjänsten på bara några veckor i september tappat lika många prenumeranter som under hela augusti. Enligt YipitData är prenumerationstappet ännu högre och landar på en siffra åtta gånger högre i september jämfört med augusti. Det skriver New York Post.

Väckte åtal mot filmen ”Cuties” på Netflix

Spencer Neumann, ekonomichef på Netflix, sa under en kvartalsstämma tidigare i veckan att företaget kom nära målet ”att nå 195 miljoner prenumeranter världen över”. 

Han valde dock att fokusera på de inledande månaderna, när streamingtjänsten såg ett lyft på grund av pandemin, och utelämnade prenumerationstappet till följd av ”Cuties”. 

Tidigare har en domstol i Texas väckt åtal mot filmen, då de upplevt att den visar material som är ”oanständigt uppvisande av genitalier eller könsområden på ett påklätt eller delvis påklätt barn under 18 år”. 

Regissören Maïmouna Doucouré har tidigare sagt att syftet med den prisbelönta filmen är att belysa problemet med sexualisering av unga flickor. 

– I dag, ju sexigare och mer objektifierad en kvinna blir, desto högre värde har hon på sociala medier. Och när du är elva förstår du inte riktigt alla mekanismer, men du tenderar att härma andra för att få samma resultat, har hon sagt till Cineuropa.


Stranger Things en av de serier som återupptas

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.