Tittarnas ilska: ""Eftersom inte Jidhes hyllningsfilm är visad men Marklunds är så visste man ju redan vem som skulle åka…", skriver en tittare på Twitter. Foto: Faksimil SVTTittarnas ilska: ""Eftersom inte Jidhes hyllningsfilm är visad men Marklunds är så visste man ju redan vem som skulle åka…", skriver en tittare på Twitter. Foto: Faksimil SVT
Tittarnas ilska: ""Eftersom inte Jidhes hyllningsfilm är visad men Marklunds är så visste man ju redan vem som skulle åka…", skriver en tittare på Twitter. Foto: Faksimil SVT
Tittarna som inte kände till SVT:s regler trodde det var självlart att Marklund skulle åka ut då Jihdes film inte visats än. Foto: Faksimil SVTTittarna som inte kände till SVT:s regler trodde det var självlart att Marklund skulle åka ut då Jihdes film inte visats än. Foto: Faksimil SVT
Tittarna som inte kände till SVT:s regler trodde det var självlart att Marklund skulle åka ut då Jihdes film inte visats än.  Foto: Faksimil SVT

Tittarilskan mot SVT efter nattduellen

Publicerad

SVT:s ändrade regler avslöjade vinnaren för tidigt i "Mästarnas mästare", menar tittarna.

Nu riktar de stor ilska mot kanalen.

"Snällt att SVT låter tittarna lista ut vem som skulle vinna i dagens utslagsfinal i mästarnas mästare", skriver en person på Twitter.

2011 ändrade SVT reglerna i "Mästarnas mästare".

Om en deltagare åker ut innan den personliga mästarfilmen visats får deltagaren komma tillbaka till huset i ett annat avsnitt för att se videon. Tidigare visades alltid en deltagares mästarfilm innan denne skickades hem.

Men SVT:s ändring har knappt använts, och inte alla känner till den. Det har bara skett två gånger att en deltagare åkt ut innan dennes film visats, enligt SVT. Ett tillfälle var när George Scott åkte ut under tredje säsongen.

I kvällens program utmanade Hanna Marklund Niklas Jihde, den enda vars mästarfilm ännu inte visats.

Det var också Jihde som blev kvar i programmet efter nattduellen, vilket tittarna listade ur i förtid.

 

 

LÄS MER: Här är alla snackisar i SVT:s "Mästarnas mästare"

 

 

Spänningsmomentet brändes och nu riktar flera tittare hård kritik mot kanalen.

"Två personer går till nattduell, men endast en film är visad. Satt ju inte på nålar i soffan direkt", skriver en Twitteranvändare.

"Eftersom inte Jihdes hyllningsfilm är visad men Marklunds är så visste man ju redan vem som skulle åka…", skriver en annan.

"Givet att Jihde skulle vinna eftersom de inte visat hans film ännu, eller?", skriver en tredje.

Ytterligare en menar att

"Älskar SVT men när man kan räkna ut nattduellsvinnaren för att hans film inte har visats så försvinner spänningen lite".

 

 

LÄS MER: Foppas kamp mot tårarna i "Mästarnas mästare"

 

 

Hanna Marklunds kritik

Även deltagare riktar kritik mot SVT:s ändring som de menade kunde förstöra spänningsmomentet för tittaren.

Hanna Marklund, 38, fotbollsspelare från Skellefteå säger att det är tråkigt att det framstår som att tävlingen är avgjord.

– Det är tråkigt så klart, tittarna ska ju få spänning. Det vore så klart bättre om man inte kunde räkna ut hur det går. Det tar bort spänningsmomentet.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag