Tittarfavoriten blir utskälld av Kishti

Publicerad

Chris Kläfford gjorde succé i Idols slutaudition när han sjöng "Imagine". 

Men i måndagens avsnitt går det inte lika bra – när tittarfavoriten blir utskälld av Kishti Tomita.

– Jag känner att du surfar för mycket på vana. Du går per automatik. Jag blir inte berörd, säger en upprörd Tomita i "Idol". 

Chris Kläfford har snabbt blivit en tittarfavorit under den nya säsongen av "Idol". 

Det var förra veckan som han gjorde totalsuccé när han sjöng John Lennons klassiker "Imagine". Kishti Tomita kallade det för ett "Hallelujah-moment" och började nästan gråta i programmet

Men i måndagens avsnitt går det inte lika bra för Chris Kläfford. 

"Jag blir inte berörd"

När han ska framföra Goo Goo Dolls hit "Iris" så blir Kishti Tomita inte nöjd. Hon tycker att Chris Kläfford går för mycket på rutin – och inte sjunger rakt ifrån hjärtat.

– Du sjunger jättebra, Du har en fantastisk röst. Men jag känner inte att rösten kommer från ditt hjärta. Jag känner att du surfar för mycket på vana. Du går per automatik, säger hon i programmet.

De andra jurymedlemmarna sitter tysta – och Kishti Tomita fortsätter sin sågning mot tittarfavoriten:

– Jag blir inte berörd. Jag är en vansinnigt emotionell kvinna och jag känner ingenting. Det är ett problem.

Chris Kläfford har blivit en av de stora favoriterna till att vinna hela programmet, efter förra veckans framträdande. På sociala medier skrev flera tittare att de var övertygade om att Chris Kläfford kommer att stå som vinnare efter finalen i "Idol". 

– Man känner sig speciell. Jag gillar att sjunga tragiska och sorgliga grejer. När jag var liten så var jag ganska osäker. Nu när jag har blivit äldre så har jag blivit tryggare. Jag har lagat mig själv, sen använder jag väl det där gamla till att få fram något nytt. Så den här chansen betyder verkligen något för mig, berättar Chris i måndagens avsnitt av "Idol". 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag