Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Titanic-skådisen gripen – försökte strypa sin flickvän

Foto: MERIE W. WALLACE / AP PARAMOUNT PICTURES/20TH CENTURY
Mark Chapman till vänster i bild.
Foto: Youtube

Mark Chapman, känd från storfilmen "Titanic", har gripits av polis, rapporterar TMZ.

Skådespelaren anklagas för att ha försökt strypa sin före detta flickvän Tara Pirnia.

– Dra åt helvete, jag vill se dig död, ska han ha skrikit enligt Pirnia.

I filmen "Titanic" räddar Mark Chapmans karaktär livet på Rose, som spelas av Kate Winslet, när Rose tar visselpipan från befälets ihjälfrusna kropp i den berömda scenen i vattnet i slutet av filmen. 

Nu har Mark Chapman, 63, gripits av polis för att ha försökt strypa sin före detta flickvän, filmregissören Tara Pirnia, 43. Händelsen ska ha ägt rum i mars i år. Enligt anmälan ska Chapman ha slängt ner Pirnia på marken och tagit båda händerna om hennes hals i ett försök att strypa henne. 

– Dra åt helvete, jag vill se dig död, ska Mark Chapman samtidigt ha skrikit enligt exflickvännen. 

Enligt Tara Pirnia bet hon då Chapman i handen tills han släppte tagit om hennes hals och hon kunde fly från platsen. Dagen efter flyttade hon till Kalifornien och valde att anmäla händelsen då hon fruktar att han kommer döda henne, för att sedan ta sitt eget liv. 


LÄS MER: Så gick det sen för "Titanic"-stjärnorna 


Bråket urartade efter att flickvännen gjort slut

Bråket ska ha inträffat i samband med att Tara Pirnia avslutade deras fem år långa förhållande. Hon krävde också att Chapman skulle radera intima bilder på henne, från sin mobiltelefon. 

Mark Chapman greps i Austin, Texas, för misshandel och har blivit beordrad att hålla ett avstånd om minst 200 meter mellan sig och Tara Pirnia.

Mark Chapman har medverkat i flera filmer. Bland annat spelade han John Lennon i den verklighetsbaserade filmen "Chapter 27", som handlar om mordet på John Lennon. Mannen som mördade John Lennons heter även han Mark Chapman. I "Chapter 27" spelar Jared Leto mördaren Chapman.


LÄS MER: Gick upp 20 kilo för att spela John Lennons mördare Mark Chapman 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.