Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tindersvindlaren stäms av diamantfamiljen

Foto: Instagram
Foto: KANAL 13

Han påstod sig vara en del av den kända familjen Leviev för att lura till sig pengar från kvinnor.

Nu stäms han av familjen för att ha utnyttjat deras namn. 

Med ett löfte om att Tindersvindlaren Simon Leviev var en del av den kända diamantfamiljen Leviev lurade han till sig stora summor pengar av kvinnor. 

Men nu sätter den riktiga familjen Leviev ner foten – och stämmer Simon Leviev, som innan namnbytet hette Shimon Yehuda Hayut. 

Enligt dokument som TMZ tagit del av säger familjen att Tindersvindlaren har utnyttjat deras namn för att verka rik och vara en del av familjen. 

Leviev slår tillbaka 

Men Simon Leviev skakar av sig anklagelserna och tror att familjen Leviev, med riktiga kopplingar till diamantindustrin har andra baktankar med stämningen. Om de vinner stämningen planerar de att skänka pengar till de som lurats av Simon Leviev. 

”Simon tror att familjen bara försöker bli en del av historien för publicitet efter framgångarna med serien. Simon ändrade dessutom sitt namn 2015 och ser fram emot att det här avvisas av rätten”, säger en talesperson för Simon Leviev till TMZ.

En av de som utsatts för Tindersvindalern är svenska Pernilla Sjöholm. 

– Jag blev ju av med mina besparingar. Och åkte på efterskulder från flygresor och såna bitar. Jag betalar ju av mina skulder just nu, i dag, berättade hon nyligen. 

Bilderna från bedragerns lyxliv: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.