Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tina Nordströms vändning i livet: ”Kommit till en punkt”

Ett av Tina Nordströms hälsotips är att vinterbada: ”Genom doppet får du en intensiv meditation”.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Tina Nordström i rollen som programledare för ”Hela kändis-Sverige bakar”.
Foto: Cecilia Möller / TV4
Tina Nordström berättar att hon har vänt i livet.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Tina ”Mat-Tina” Nordström har dragits med smärtor i flera år.

I en intervju med Hemmets Journal delar hon med sig av flera hälsoknep för att hantera dem – och berättar samtidigt om sin vändning i livet. 

Författaren och tv-profilen Tina ”Mat-Tina” Nordström, 49, har på senare år kommit att alltmer förknippas med träning.

Detta efter att hon drabbats av skador, bland annat diskbråck i nacken 2015.

– Det sa bara pang. Jag hade så ont att jag blev alldeles tokig. ”Kock-nacke” är ju ett begrepp och jag känner alltid av min onda nacke men jag har insett att träningen är A och O för mig. Vart jag än åker tar jag alltid med mig mina gummiband i packningen, säger hon till Hemmets Journal.

Profilen har tidigare varit öppen med att träning hjälper henne att hantera smärtorna. Ett knep som seglat upp på senare år är vinterbad, något hon delat med sig av på sociala medier.

– Om jag har huvudvärk en dag så försvinner den direkt när jag doppat huvudet under ytan. Genom doppet får du en intensiv meditation. Viktigast är att du måste koncentrera dig på din andning, sedan stegar du bara rakt ut i vattnet, sänker dig ner, andas tio djupa andetag och sedan går du upp igen.

Fyller 50: ”Värd att ta det lite lugnare”

I sommar fyller ”Mat-Tina” 50. Hon beskriver sig fortfarande som lika levnadsglad som förr, men har börjat känna att tempot hon hållit i alla år, det kanske ska skruvas ned någon nivå.

– Jag säger alltid att det är min sista bok och gör så även nu. Men jag har kommit till en punkt där det känns lite härligt att bara få vara nöjd med tillvaron som den är. Jag tänker att jag ska dra ner på arbetstempot men eftersom jag tycker det är så roligt att jobba måste jag ha ett träningsläger för mig själv där jag lär mig jobba mindre. Men jag är verkligen värd att ta det lite lugnare nu, säger hon till Hemmets Journal.

DÅ BÖR DU VARA FÖRSIKTIG MED VINTERBAD

Eftersom det kan bli en chock för kroppen att kliva ner i ett iskallt bad finns det personer som bör vara mer försiktiga än andra. 

I en intervju med svenska Yle varnar exempelvis läkare för att personer med hjärtproblematik bör vara extra vaksamma, samma sak gäller personer med konstant högt blodtryck.

Henrik Dorsins magiska möte med storstjärnan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.