Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tina Nordströms hyllning till ”Kakdrottningen”

Se hyllningen till ”kakdrottningen” i säsongspremiären av Hela Sverige Bakar.
Nya säsongen av ”Hela Sverige bakar” med Elisabeth Johansson, Johan Östling, Tina Nordström och Johan Sörberg.
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson gick bort i mars 2021, hon blev 81 år.
Foto: Karin Wesslén/TT / TT NYHETSBYRÅN
Birgitta Rasmusson och Tina Nordström.
Foto: TV4

”Hela Sverige bakar” är tillbaka med en fullspäckad jubileumssäsong.

Birgitta ”Kakdrottningen” Rasmusson som gick bort i våras finns med dem i en guldram i tältet, och Elisabeth Johansson axlar hennes roll galant berättar Tina Nordström.

– Det händer grejer hela tiden, säger hon om den nya säsongen.

Bakboksförfattaren Birgitta Rasmusson charmade tv-publiken i ”Hela Sverige bakar” i sin roll som domare. Hon var med i programmet från starten 2012.

I våras gick hon bort på Stockholms sjukhem efter en tids sjukdom 81 år gammal. Och i säsongspremiären av ”Hela Sverige bakar”, under onsdagen, hyllades ”kakdrottningen” stort.

– Hon gick ur tiden, men hon hade ett roligt liv hela vägen in i slutet. Hon har gjort så mycket och hade så många historier. Hon är med i tältet i varje program mer eller mindre, säger Tina Nordström.

Birgitta Rasmusson hade mycket humor och gillade att hålla sig till ”det gamla” och hade åsikter om varmluftsugnar, berättar hon.

– Det är så klart att hon är saknad. Elisabeth Johansson har axlat hennes roll väldigt bra och har också bra humor, det är vi väldigt glada för.

”Hon var ju en ljuvlig tant”

Säsongens första tekniska moment tillägnades ”kakdrottningen”. Bagarna fick som utmaning att baka hennes favorit – ”Biggans toscabakelser”.

– Hon är i tältduken på något sätt. Hon är där och man ler, man är inte ledsen. Vi bakar saker som är förknippade med henne, säger Tina Nordström.

Nya tävlingsmoment och tårar

Nya säsongen är en fullspäckad jubileumssäsong.

– Det är tolv personer som har sådana stora drömmar. Det är häftigt att se folk som förvekligar sina drömmar. Och sen att allting dessutom är rosa, socker och choklad gör ju inte saken sämre.

Det utlovas även dramatik i baktältet, så som det alltid blir, menar Tina Nordström.

– Det är tårar som rinner längs kinder, det kan vara glädje- och sorgtårar, det händer mycket. Det händer grejer hela tiden och vissa av tävlingarna har vi aldrig haft förut.

https://www.instagram.com/p/CMCz3QqrxZI/?utm_source=ig_embed

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.