Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tina Nordströms bakslag: ”Har förlorat lite pengar”

Tina Nordströms protest mot nya mattrenderna
Tina Nordström berättar om karriären i en intervju med Femina.
Foto: Cecilia Möller/TV4 / Cecilia Möller/TV4
Bland annat berättar hon om att mitt i framgången även gått på ”rätt stora stötar”.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
”Jag är ingen grubblare, och har aldrig varit. Jag tillåter inte mig själv att vara det. Varför ska man grubbla?”, säger Tina Nordström.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Tina ”Mat-Tina” Nordström har en lång och framgångsrik karriär bakom sig.

Men allt har inte gått spikrakt för den profilerade tv-kocken.

– Jag har gått på rätt stora stötar, både i samarbeten och personligen, säger hon i en intervju med tidningen Femina.

Precis i början av 2000-talet slog Tina Nordström, nu 47 år, igenom. 21 år senare är den skånska kocken, tv-profilen och entreprenören fortfarande en av Sveriges mest välkända matprofiler.

I en ny intervju med Femina berättar hon bland annat om karriären och framgångarna – men också om bakslagen.

För samtidigt som Tina Nordström har synts i tv-program som ”Sveriges mästerkock” och ”Hela Sverige bakar”, tävlat i ”Let's dance” och gett ut matböcker har andra projekt gått sämre.

Berättar om förlorade pengarna

Exempelvis lyfte aldrig satsningen ”Jättegott by Tina Nordström” med maträttsbestämda kryddblandningar, som Nordström marknadsförde 2011.

I intervjun med Femina säger tv-kocken också att hon gått på ”rätt stora stötar”.

– Men det är inte bara något dåligt. Jag kanske har förlorat lite pengar, men sedan har jag kommit ur det. Om allting bara gick på räls skulle det vara skittradigt, säger hon.

Vill inte se bakåt

Men att sitta och gräma sig över misslyckanden har aldrig varit Tina Nordströms grej.

– Jag bearbetar visst grejer, men när jag är klar får det vara nog. Jag är ingen ältare. Det som hände hände, bra som dåligt, och när jag konstaterat och accepterat det, springer jag vidare. Jag är kass på att gräva bakåt. Bakåt är jättetråkigt, sa hon i en intervju med Expressen 2020.

Till Femina säger hon:

– Jag är ingen grubblare, och har aldrig varit. Jag tillåter inte mig själv att vara det. Varför ska man grubbla? Jag vet ju om att saker och ting gör ont – och då får det göra ont. Det är okej. Men sedan får man lägga det åt sidan. That’s life.

Håller barnen borta från offentligheten

Framgångarna och det rampljus det har fört med sig har också gjort att Tina Nordström tvingats förhålla sig till frågan hur hennes egen familj ska tackla offentligheten. 

Hon berättar att hon alltid månat om det privata och att hon har sina bestämda gränser för hur nära inpå man får komma.

– Mina barn har lärt sig att alltid gå bakom mig när folk kommer fram och vill ta bilder. Som familj har vi aldrig velat fronta några tidningar och tar heller aldrig emot någon hemma. Det är min frizon. Jag är väldigt mycket mer än mitt jobb. Det är väldigt lätt att springa med i ett hjul för att plötsligt upptäcka att du har tappat din integritet. Du hade den från början, men den bara försvann, för att du inte tänkte efter, säger hon till Femina.Ernst Kirchsteiger fågelattackerad – under inspelningen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.