Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tina Mehrafzoon och Marcus Berggren leder P3 Guldgalan

För femte gången i ordningen kommer Tina Mehrafzoon från ”Musikguiden” i P3 leda P3 Guldgalan. Vid sin sida kommer hon ha ”Morgonpassets” Marcus Berggren.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
P3 Guldgalan arrangeras på Partille arena, strax utanför Göteborg, den 19 januari. Den kommer direktsändas i både SVT1, SVT Play och Sveriges Radios P3.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

För femte gången i ordningen kommer Tina Mehrafzoon från ”Musikguiden” i P3 leda P3 Guldgalan.

Vid sin sida kommer hon ha ”Morgonpassets” Marcus Berggren.

– Musiken spelar så stor roll i folks liv. Det är det vi vill påminna oss om, och hylla, med den här galan, säger Tina Mehrafzoon.

P3 Guldgalan arrangeras på Partille arena, strax utanför Göteborg, den 19 januari. Den kommer direktsändas i både SVT1, SVT Play och Sveriges Radios P3.

Det är gala nummer 17 i ordningen, och den kommer att ledas av en veteran i sammanhanget: ”Musikguidens” Tina Mehrafzoon. Det är hennes femte P3 Guldgala.

– Det känns toppen, asbra. Jag är jätteglad, säger Tina Mehrafzoon.

Det är gala nummer 17 i ordningen, och den kommer att ledas av en veteran i sammanhanget: ”Musikguidens” Tina Mehrafzoon. Det är hennes femte P3 Guldgala.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Det var inte svårt för henne att tacka ja när hon fick frågan i somras, säger hon.

– Det var inget svårt val. Absolut inte.

 

 

”Det är det vi vill påminna oss om”

Styrkan med just P3 Guldgalan, jämfört med andra galor, tycker Tina Mehrafzoon är just musiken.

– Det är att vi faktiskt tar musiken på allra största allvar. Inte bara i att det faktiskt är folket som får rösta fram vinnarna. Det är ett gediget juryarbete i att ta fram de nominerade. Liveframträdandena tycker jag alltid är de absolut snyggaste, säger hon och fortsätter:

– Musiken spelar så stor roll i folks liv. Det är det vi vill påminna oss om, och hylla, med den här galan.

Styrkan med just P3 Guldgalan, jämfört med andra galor, tycker Tina Mehrafzoon är just musiken.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

 

 

”Det perfekta galavärdparet”

Men Tina Mehrafzoon kommer inte hålla i galan helt själv. Vid sin sida kommer hon ha komikern Marcus Berggren, som bland annat är programledare för ”Morgonpasset” i P3.

Vid sin sida kommer Tina Mehrafzoon ha komikern Marcus Berggren, som bland annat är programledare för ”Morgonpasset” i P3.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Liv Ungermark, projektledare P3 Guld, säger i ett pressmeddelande:

– Jag ser fram emot en storslagen musikfest där P3 i sällskap med fansen hyllar den svenska musiken. Tina och Marcus är det perfekta galavärdparet och de kommer att ge oss en kväll fylld av oförglömliga artistframträdanden och unika upplevelser.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.