Timoteijs akustiska version av "Play"

Efter uppbrottet - nu är Timoteij tillbaka med en ny video som trio.

Videon till den akustiska covern på Robyns "Play" är inspelad live.

– Vi får ofta höra att många tror att vi inte kan spela våra instrument på riktigt, hälsar trion.

Nyligen kunde Expressen berätta att Timoteij tappar en medlem. Johanna Pettersson lämnar gruppen då hon har andra ambitioner än kvarvarande trio.

Nu är Timoteij tillbaka efter splittringen, med videon till en cover på Robyns galna hit "Play". Den akustiska versionen är inspelad live.

"Spelar allting själva"

– Videon är inspelad live, och med bara våra akustiska instrument som man ser i bild. Vi får ofta höra att många tror att vi inte kan spela våra instrument på riktigt, och vi tycker att det är så tråkigt att vissa har den uppfattningen! Vi hoppas därför att så många som möjligt kommer att titta på videon och se att vi spelar allting själva, hälsar Timoteij.

Det var efter julturnén i vintras som beslutet att Johanna skulle lämna kom.

Vill satsa på utlandet

– Vi vill satsa helhjärtat på musiken, medan Johanna vill satsa på sin dans. Det har varit blandade känslor kring uppbrottet, och i början av året kände vi att vi behövde en paus för att hämta ny energi. Detta gjorde vi på varsina håll runtom i världen, och efteråt kände vi oss riktigt laddade! skriver Timoteij nu och förklarar att videon är ett tack till alla fans som stöttat dem.

– Vi gör det vi älskar och det vill vi visa med vår musik. Nu ser vi fram emot att få spela runtom i landet och förhoppningsvis i utlandet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.