Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Timells bråk med TV4-kollegerna

Martin Timell. Foto: ROGER VIKSTRÖM
Martin Timell i "Äntligen Hemma" Foto: TV4 / TV4

Tv-snickaren Björn Christiernsson lämnade "Äntligen hemma" 2015, och hänvisade till mobbning på arbetsplatsen, och fick snabbt medhåll från tidigare profilerna Lulu Carter och Bo Rappne.

Nu ger programledaren Martin Timell sin version av det infekterade bråket.

– Om en enda person har jag sagt ”jag vill inte arbeta med den här personen”, berättar Martin Timell i podcasten "Nemo möter en vän".

Det var i november 2015 som "Äntligen hemma" skakades av storbråk, då snickaren Björn Christiernsson vittnade om att det skulle vara mobbning på inspelningarna av det populära TV4-programmet.

– Det var en osund arbetsplats och jag mådde inte bra, sa Björn Christiernsson då.

Han fick snabbt medhåll av inredaren Lulu Carter, som uppger att hon behövt gå i terapi efter programmet.

"Management by fear, mobbning och härskarteknik skulle garanterat vara tre huvudingredienser" skrev Lulu Carter om förhållandena under "Äntligen hemma"-inspelningarna.

Trädgårdsmästaren Bo Rappne vittnade även han om mobbning under inspelningarna, och tog avstånd från de sexistiska och rasistiska skämt han menar florerade under produktionen.

– Det blir en ojämn maktbalans. Du kan ju inte försvara dig. Och du får inte gehör för det du säger, sa han 2015.

Efter bråken ger nu Martin Timell sin sida av konflikterna, och menar att han alltid kommit överens med alla som har jobbat på "Äntligen hemma" - utom en person.

– Jag har haft 450 medarbetare på "Äntligen hemma". Jag tror att det har varit 40-45 programledare i rutan. Om en enda person har jag sagt ”jag vill inte arbeta med den här personen”. Det var en kille som lyckades plocka fram det allra sämsta hos mig, säger Martin Timell i podcasten "Nemo möter en vän" med Nemo Hedén.

 

LÄS MER: Lulu Carter hotar att anmäla Martin Timell

 

Martin Timell: "Han var jäkligt taskig mot mig"

 

LÄS MER: Lulu Carters ilska mot Äntligen hemma

 

Timell förklarar att han tyckte personen i fråga var elak mot honom, och att de helt enkelt inte fungerade som kolleger.

– Hans jobb var att få mig att blomma framför kameran, men han fick mig att vara arg och var jäkligt taskig mot mig. Och det är enda gången jag sagt något om någon personal. Jag kan inte arbeta med honom. Han gillade inte mig, jag gillade inte honom, punkt slut, säger Martin Timell i podcasten.

Att han däremot skulle kunna påverka vem som anställd och avskedas, det slår Timell helt ifrån sig - och menar att det helt är TV4:s ansvar, och att de tar besluten om vem som får jobba kvar på "Äntligen hemma".

– I övrigt har jag aldrig tagit ett enda beslut, jag anställer inte folk, jag avskedar inte folk, det är ren lögn, säger Martin Timell till Nemo Hedén.