Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Timells bok stoppas efter TV4-skandalen

Martin Timell utreds av polisen för misstänkt våldtäkt.
Skandalerna kring Timell har gjort att han förlorat jobbet på "Äntligen hemma" och TV4. Foto: / TV4
Nu dras hans populära bok "Hemmafixarbibeln" in av Norstedts förlag. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Martin Timell utreds av polisen för misstänkt våldtäkt.

Skandalerna kring Timell har gjort att han förlorat jobbet på "Äntligen hemma" och TV4 - och nu dras hans populära bok – storsäljaren "Hemmafixarbibeln" – in av Norstedts förlag.

– Vi känner att vi varken tyckte att vi kan eller vill sälja något med honom som avsändare och frontfigur, säger Eva Gedin, Norstedts förlagschef.

"Äntligen hemma"-profilen Martin Timell polisutreds för misstänkt våldtäkt, efter ett övergrepp mot en kollega på en personalfest 2008.

Efter att programledarens sextrakasserande beteende uppdagats de senaste veckorna, så har TV4 brutit kontraktet med Martin Timell, och alla program med Timell i har tagits bort från tablåerna. Både "Äntligen hemma" och "Fuskbyggarna" plockades bort från TV4-tablån efter sexskandalerna, och inspelningen av "Äntligen hemma" stoppades av kanalen.

Nu drar också bokförlaget Norstedt in Martin Timells populära bok "Hemmafixarbibeln", som har varit en storsäljare under flera år.

Eva Gedin, förlagschef för Norstedts förlag, säger att boken är slutnoterad sedan två veckor tillbaka, men att det kan ta lite tid innan den försvinner helt från internetbokhandlar.

– Det var ett beslut vi tog för två veckor sedan, vi känner att vi varken tyckte att vi kan eller vill sälja något med honom som avsändare och frontfigur, säger Eva Gedin.

 

LÄS MER: Vännen offrades – för att rädda Timell

Nu stoppas boken av förlaget.

Norstedts slutnoterar Martin Timells bok

 

LÄS MER: Bevisen för och emot – GW:s ord om Timell

 

– Jag har förstått att det tar lite tid att slå igenom på Adlibris och så, om de eventuellt hade ett eget exemplar på lager, men det är slutnoterat sedan två veckor sedan, säger Eva Gedin.

Boken är en slags instruktionsbok till hur man renoverar ett hem, med råd kring hur man bland annat bygger en veranda, lägger golv och målar om huset, och släpptes 2013 av förlaget. Bland författarna så finns inte bara Martin Timell, utan också tidigare "Äntligen hemma"-producenten Daniel Röös.

Martin Timell har också gett ut boken "Martins bästa och sämsta" på 90-talet. Där delade programledaren med sig av skämt som senare har kritiserats för att ha varit homofoba, rasistiska och sexistiska.