Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Timell skickade sex- filmer till Lulu Carter

Foto: / TV4

Martin Timell har stängts av från TV4 efter Expressens granskningar.

Nu väljer tidigare "Äntligen hemma"-kollegan Lulu Carter att berätta om hur Timell tafsat på henne kontinuerligt under inspelningarna – och skickat sexfilmer, något som vittnen bekräftar.

– Han var en god mentor åt mig, som lärde mig tv, men han började tidigt tafsa på mig, säger hon till Expressen om relationen till Timell.

Skandalen kring Martin Timell gällande sexism, rasism och homofobi under och i samband med inspelningarna av mångmiljonsuccén "Äntligen hemma" och "Deal or no deal" har senaste veckan skakat såväl programledaren själv som TV4.


För Lulu Carter är Martin Timell vännen som blev till en kollega och mentor - och som sedan började tafsa.
Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS

Ett pressmeddelande skickades under fredagen ut där det förklarades att Martin Timell tagits ur tjänst. Nu är även "Äntligen hemma" borta från tablån och TV4:s webb. En av de tidigare programledarna, Lulu Carter, har tidigare riktat kritik mot Martin Timell. 

I kvällens TV4 Nyheterna berättade Lulu Carter hur Martin Timell 2007 skickat henne filmer med sexuellt innehåll. En vän till Carter har tagit del av två av tre filmer. Vännen bekräftar för Nyheterna att filmerna just var av sexuell karaktär. 


LÄS ÄVEN: Martin Timell bryter tystnaden 


Lulu Carter har även för Expressen berättat om sexfilmerna. 

– Han blir lite knäpp, och sedan kunde han ringa på morgonen och säga ”fan, radera det där”. Jag sa alltid: ”Jag vet inte vad du pratar om för jag kan inte öppna mms”. Och sen blev han dragen någon dag senare och sa ”du måste skaffa mms. Har du mms nu, för nu kommer det en film här” och så skickade han filmer, säger hon till Expressen.

Erbjöd Åsa Sjöberg att ta del av bilderna

Lulu Carter säger att hon erbjöd TV4:s innehållsdirektör Åsa Sjöberg att ta del av bilderna. 

Expressen inte nått innehållsdirektör Åsa Sjöberg för en kommentar. Inte heller TV4 Nyheterna har nått Sjöberg.

Lulu Carter säger att hon erbjöd TV4:s innehållsdirektör Åsa Sjöberg att ta del av bilderna.

Men Magnus Törnblom, presschef på TV4:s moderbolag Bonnier Broadcasting, skriver i ett mejl till Expressen: 

"Det förekommer nu många uppgifter kring det här, varav flera för oss är främmande. Jag tror och hoppas att alla förstår hur allvarligt vi ser på de uppgifter som kommit fram under de senaste dagarna. Det är också anledningen till att vi tillsatt en extern och oberoende utredning. Vi måste gå till botten med det här, och vi vill av hänsyn till det arbetet inte lämna några ytterligare kommentarer i kväll".


LÄS ÄVEN: Timells utbrott i interna filmen 


För Lulu Carter är Martin Timell vännen som blev till en kollega och mentor - och som sedan började tafsa. 

– Han är en duktig tv-personlighet som var duktig på att göra tv. Han var en god mentor åt mig, som lärde mig tv, men han började tidigt tafsa på mig.

Lulu Carter och Martin Timell kände varandra sedan tidigare, och när "Äntligen hemma"-produktionen ville ha med en expert på homestyling i programmet, så tipsade Timell om Carter.

Martin Timell började tafsa på Lulu Carter 

Timell började snart tafsa på henne under arbetet, berättar Carter. 

– Martin och jag skulle spela in ihop, och det visade sig att vi fungerade väldigt bra ihop. Tittarsiffrorna gick upp och det var trevligt och roligt. Men han tyckte att det var lite härligt att klämma lite på mig. Och jag minns att jag tänkte ”han får väl hållas, det är inte så farligt”, säger Lulu Carter till Expressen.

Carter berättar att det inte dröjde med än några dagar innan Martin Timell klev ordentligt över hennes gräns.

– När vi skulle spela in vårat andra inslag tillsammans så klev jag in i hissen med honom, och plötsligt så bara tar han på mina bröst, och drar ner min tröja och säger ”du vet, de här kommer du får så jävla bra tittarsiffror på, och du ska alltid ha urringat”, säger hon till Expressen.


LÄS ÄVEN: Tv4:s vd: "Vi borde ha agerat tidigare" 


Programledarkollegerna fortsatte att jobba tillsammans, och Lulu Carter säger att hon inte vågade säga ifrån mot Martin Timell mycket för att han hjälpte henne på jobbet, och såg till att hon fick bra lön.

– Antingen är man med honom eller så är han ens fiende. Och är man hans fiende finns det stor risk att man inte vara kvar så länge, säger hon och förklarar:

– Jag blev Martins gullegris. Han höll mig om ryggen, han hjälpte mig att löneförhandla, och jag kunde ringa till honom så fort det var några problem, han var min vapendragare i vått och torrt. Men jag märkte direkt att om jag ska ha det här beskyddet så innebär det också att jag ställer upp på vissa saker.

Lulu Carter: "Skrutit för sina polare att han tog på min kropp" 

Lulu Carter fick höra av vänner i produktionen hur Martin Timell ska ha skrutit om att han tafsat på henne.

– Han skulle liksom skryta för sina polare att han tog på min kropp. Det är så jobbigt att prata om för jag skäms ju så över hur jag lät honom ta på mig, säger Lulu Carter.

Flera personer som jobbade med "Äntligen hemma" var medvetna om hur Martin Timell tafsade på Lulu Carter.

Flera personer som jobbade med "Äntligen hemma" var medvetna om hur Martin Timell tafsade på Lulu Carter.
Foto: / TV4

– Många var ju utsatta mer än mig. Jag har sett när han tafsade på en tjej i badtunnan på Mjölkö, och sett hur han tar på Lulu Carter som om hon är en ägodel, säger Tobias Hallberg Angantyr.

Även en tidigare "Äntligen hemma"-medarbetare, som vill vara anonym,  bekräftar hur Lulu Carter behandlades av Martin Timell.

Martin Timell gjorde att Lulu Carter fick fast kontrakt på TV4, i stället för att vara projektanställd på produktionsbolaget Meter.

"Jag har varit rädd för Martin Timell"

– Folk var avundsjuka och sa ”Ja de ligger väl, så hon får vad hon vill av Martin”, men det var inte så. Även om trean hade mött TV4 i lön, så hade jag fan inte vågat byta, för jag var rädd för honom. Jag var rädd för honom, jag har varit rädd för Martin Timell fram till i fredags. Jag var rädd att han skulle förstöra för mig, säger Lulu Carter och fortsätter:

– När jag fortfarande jobbade var jag rädd för att förlora jobbet. För att förlora storebrorsan som skulle se till att jag var kvar och hjälpte att förhandla. 


LÄS ÄVEN: #metoo – läs kvinnors berättelser om övergrepp och trakasserier 


Även på fester tafsade Timell ofta, berättar Lulu Carter.

Martin Timell svarar:

– Nu räcker det, nu räcker det. Jag kan inte kommentera det nu.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.