Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Timell är den verklige TV4-veteranen"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Martin Timell i "Äntligen hemma".
Foto: Foto: Tv4

I kväll startade han 17:e året och presenterade sin ensemble.
Martin Timell är den verklige TV4-veteranen.

"Äntligen hemma" är det eviga fixarmagasinet, som gör om ute och inne, uppe och nere. De kanske själva kallar sig ett team eller ett lag, men jag tycker de är som en ensemble, som sätts ihop varje år.
I årets ensemble ingår glade muskulöse snickar-Björn, jordnära inredar-Hanna, pysseltrollet Karin, secondhand-Elsa och de två trädgårdstomtarna Stålhand och Rappne.
Det är en rätt stark ensemble av personligheter, alla med egna specialiteter, som omger mäster Martin, som haft greppet om samma hammare i 17 år. Och det är i tv-världen en evighet.


"Äntligen hemma" har haft olika perioder. Ett tag var det jätteprojekt, ett helt hus renoverades och höll på att knäcka det årets ensemble. Men nu är man nere på basnivån igen.
I kväll byggde mäster Martin själv en sänggavel av gammalt överblivet virke, som legat ute en vinter eller två. Kostnad: 40 spänn i skruv.
Snickar-Björn tillverkade en lådbil och det kändes inte särskilt hett. Är det någon unge i dag som lämnar dataspelen för en hemmasnickrad lådbil?
Då var det roligare att vara med när secondhand-Elsa gick loss i ett gammalt lusthus. I piffiga skor och vacker 50-talsklänning flörtade Elsa med kameran medan hon skapade ett matbord av två symaskinsskelett och en gammal dörr.


Jag är ingen hemmafixare och är inte mottaglig för tipsen, men jag måste erkänna att "Äntligen hemma" är underhållande att titta på. Mest imponerande är att man fortfarande har en lättsam ton och det tror jag är mäster Martins förtjänst.
Nu ser jag fram mot nästa vecka då mäster Martin släpper ut Stålhand & Rappne. Namnen låter som om de vore adelsmän i 30-åriga kriget, men det är två godmodiga trädgårdstomtar som båda bär hatt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.