Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Timbuktu rappar om att slå Åkesson i ny låt

Foto: Jan Wiriden

"Dunkar Jimmie gul och blå, hissa i en flaggstång", rappar Timbuktu tillsammans med Kartellen.

I nya låten "Svarta duvor och vissna liljor" går rapparna hårt åt Sverigedemokraterna, och partiledaren Jimmie Åkesson.

– Det är naturligtvis beklämmande att vuxna människor inte kan acceptera att de saknar argument och måste hänfalla åt hot och våld. Det är ju dagisbeteende i någon mening, säger Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund.

Kartellen och Timbuktus nya låt "Svarta duvor & vissna liljor" spelades in av SVT:s PSL den 20 november, och ligger nu uppe på musikbloggen. Det är en politiskt laddad låt där både Kartellens Sebbe "Staxx" Stakset och Timbuktu riktar in sig på politiker som Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt med flera, och framförallt på Sverigedemokraterna och partiledaren Jimmie Åkesson.

"Kungsgatan med Soran, hade jag varit med hade jag tagit järnröret och lagt dem i koma alla tre", rappar Sebbe Staxx, syftandet på Expressens avslöjande med järnrörsfilmerna på Kungsgatan i Stockholm

Bylund: "Vi är väldigt vana"

Timbuktu rappar bland annat:

"Dunkar Jimmie gul och blå, hissa i en flaggstång".

Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund säger till Expressen.se:

– Vi är väldigt vana vid skränande vänsterfolk som de här människorna är i vanliga fall. Det hanterar vi, det är inga problem. Men vi kan inte ge oss in på det här med våld och hot. Vi kan inte det, och vi vill inte det, säger Linus Bylund.

Expressen har sökt Timbuktu. Hans manager Björn Barnekow skriver i ett mejl att Timbuktu, eller Jason Diakité, är mitt uppe i inspelningen av sin kommande skiva och inte gör några intervjuer eller liknande för tillfället, och tackar nej till att kommentera.

Timbuktu: "Går inte runt på stan med järnrör"

På sin Twitter kommenterar Timbuktu under onsdagskvällen:

"Jag tar alltid avstånd från våld. Istället uttrycker jag min ilska i musikalisk form. Jag är inte den som går runt på stan med järnrör", skriver rapparen.

Sebbe Staxx kommenterar för SVT:s Kulturnyheterna:

– Vi vill poängtera vad som är rätt och fel och att Sverigedemokraterna, som är ett rasistiskt och fascistiskt parti, sitter i riksdagen är fel, säger han bland annat och menar att han står för vad han sagt.