Justin Timberlake riskerar fängelse efter att ha tagit en selfie i en vallokal. Foto: Matt Baron/Bei/Shutterstock / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURESJustin Timberlake riskerar fängelse efter att ha tagit en selfie i en vallokal. Foto: Matt Baron/Bei/Shutterstock / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Justin Timberlake riskerar fängelse efter att ha tagit en selfie i en vallokal. Foto: Matt Baron/Bei/Shutterstock / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Världsstjärnan kan nu dömas till 30 dagars fängelse Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESVärldsstjärnan kan nu dömas till 30 dagars fängelse Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Världsstjärnan kan nu dömas till 30 dagars fängelse Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Justin Timberlake och Jessica Biel. Foto: Christopher Polk / ALL OVER PRESS GETTY IMAGESJustin Timberlake och Jessica Biel. Foto: Christopher Polk / ALL OVER PRESS GETTY IMAGES
Justin Timberlake och Jessica Biel. Foto: Christopher Polk / ALL OVER PRESS GETTY IMAGES

Timberlake riskerar fängelse efter bilden

Publicerad

Justin Timberlake riskerar fängelse efter att ha tagit en selfie i en vallokal.

I delstaten Tennessee, där artisten tog bilden, är det nämligen olagligt att fotografera så kallat "heliga rum".

Världsstjärnan kan nu dömas till 30 dagars fängelse, skriver TMZ.

Justin Timberlake, 35, kunde inte "stop the feeling" att ta en liten selfie när det var dags för honom att rösta i det amerikanska presidentvalet. På Instagram publicerade stjärnan sedan bilden, som föreställde honom själv i en vallokal i delstaten Tennessee.

Men den harmlösa bilden kan nu leda till ett fängelsestraff för Justin Timberlake. I just Tennessee är det nämligen förbjudet att ta bilder, och även att spela in samtal, i så kallade "heliga rum".

 

LÄS MER: Timberlake hälsade på Max Martin

Justin Timberlake kan få fängelse

TMZ uppger att artistens fall nu är under granskning, enligt en representant för de lokala myndigheterna. Den nya lagen i Tennessee har enbart funnits i ett år och ännu har ingen åtalats för att ha brutit mot den.

Om Justin Timberlake döms för brottet riskerar han 30 dagar i fängelse samt knappt 500 kronor i böter.

 

 

 

 

LÄS MER: Britneys hämnd på Justin

Valmyndigheten hyllar Timberlake

Men det är inte alla myndigheter som är lika upprörda över Justin Timberlakes överträdelse. Den amerikanska valmyndigheten tycker nämligen inte att världsartisten borde åtalas för brottet, utan snarare hyllas. De menar att stjärnan inspirerar andra att gå till röstningslokalerna och rösta i presidentvalet.

Justin Timberlake publicerade bilden från röstningsbåset på Instagram i måndags, men har nu raderat fotot från sitt konto.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag